Video: BMW M4 CSL knalt over de Nürburgring (2022)De gloednieuwe BMW M4 CSL kroont zich met een Nürburgring recordtijd tot snelste productie BMW aller tijden!

Straf. Dat is de korte samenvatting van de nieuwe M4 CSL Coupé. Dit omdat BMW hiervoor haar magische CSL badge van onder het stof haalt. Ook omdat er geen sprake meer is van een achterbank. En minstens even goed omdat er 550 pk richting de achteras vloeit!

In de juiste handen is het prestatiepotentieel ook minstens bijzonder straf te noemen. Zo getuige de M4 CSL rondetijd op de befaamde Nürburgring van slechts 7 minuten, 20 seconden én 207 duizendsten (7 min 15,677 sec in de nieuwe layout). Dit met de getalenteerde Jörg Weidinger (Project Manager Driving Dynamics) achter het stuur!

Met de Nürburgring chrono als benchmark is de nieuwe M4 CSL zowaar 12 seconden sneller dan de M4 GTS! De nieuwe CSL mag zich dus dé allersnelste productie BMW noemen. Bovendien moeten ook een GT2 RS (997), 488 GTB, MC12 én Zonda F Clubsport onderdoen voor de straffe M4 in een Nürburgring rondje.

Zelf een toptijd neerzetten op de Groene Hel kan vanaf de zomer. Toch wanneer je 172.800 euro (Belgische vanafprijs!) hebt overgeschreven richting BMW. Best wel de nodige tijd nemen om overweg te kunnen met het volledige vermogen…