Video: Carfection test de BMW M4 GTS

Video: Carfection test de BMW M4 GTSNa onze vele lovende woorden omtrent de BMW M2 Coupé zou je nog gaan vergeten dat het meest sportieve M product de magische M4 GTS letters – onder een gigantische spoiler – draagt!

Als historische opvolger voor de M3 CSL (E46) en M3 GTS kwam de Duitse premiumconstructeur uit München ongeveer een jaar geleden met een M4 GTS Concept op de proppen. Een hardcore uitvoering met oranje velgen, grote spoiler en een hoop extra vermogen, toch was het gebruik van koeling met waterinjectie hét paradepaardje van het conceptmodel. Enkele maanden later kwam BMW met het heugelijk nieuws dat de M4 GTS effectief in productie ging zonder al te veel technische wijzigingen, slechts 700 exemplaren zullen slechts het daglicht zien.

Deze zijn natuurlijk zéér begeerd, slechts een handvol Belgen – en trouwe BMW fanaten – werden gepolst of ze eventueel 140.000 euro wouden neerleggen voor de exclusieve M4 GTS. De 3.0-liter TwinTurbo Power zescilinder levert hier 500 pk en 600 Nm wat respectievelijk 69 pk en 50 Nm meer is dan bij de reguliere M4 Coupé die ook nog eens wat kilo’s zwaarder is.

Een dergelijk model hoort natuurlijk thuis op het circuit en dat is ook wat onze Britse vrienden – of mogen we dat na de Brexit niet meer zeggen? – van Carfection deden. De performante remmen, gebruik van lichtgewicht materialen, aandikte aerodynamica en het extra vermogen bewijzen ginds overduidelijk hun nut! Afwachten geblazen of deze BMW M4 GTS snel zal opduiken in het tweedehandsaanbod..

Lees hier onze rijtest met de BMW M3 Berline en BMW M4 Cabrio!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...