Video: Harry Metcalfe test de Lamborghini Miura (1966)

Video: Harry Metcalfe test de Lamborghini Miura (1966)Geschiedenisles op zondag met Nonkel Harry en de (in goed gezelschap verkerende) Lamborghini Miura!

Van het Lamborghini Miura krijgen we maar niet genoeg! De iconische sportwagen uit Sant’Agata Bolognese spreekt al meer dan 50 jaar tot de verbeelding van iedereen met het hart op de juiste plek. Om zelf één van de 750 geproduceerde exemplaren vast te krijgen moet je al behoorlijk kapitaalkrachtig zijn (> 1 miljoen euro), je kan het ook gewoon vragen aan de lokale occasieboer zoals Harry Metcalfe deed.

De voormalige oprichter van EVO Magazine neemt ons mee doorheen de Miura’s geschiedenis en diens geestelijke vaders Dallara, Stanzani en Wallace, allen behoorlijke toppers in hun vakgebied. Het knappe lijnenspel toverde Gandini dan weer bij Bertone uit zijn pen. Voor de echte geïnteresseerden bespreekt Harry ook het prestatiepotentieel en de (brood)nodige updates die je best laat uitvoeren om het knappe Italiaanse geheel bruikbaar te houden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...