Preview: BMW M3 CS Touring (2023)Wat als … BMW het zou overwegen om een krachtigere, straffere en scherpere M3 CS Touring te produceren?

Zelden was er zoveel keuze binnen het sportieve BMW M3 gamma. Naast een M3 Berline is er sinds kort ook – EINDELIJK! – een M3 Touring. Van de meer lifestyle 4 Reeks hebben we een M4 Coupé en M4 Cabrio. Naast diverse koetswerkvormen zijn er ook twee vermogensvarianten (480 pk of 510 pk), twee aandrijflijn (achterwiel- of vierwielaandrijving) en twee transmissies (handbak met 6 verzetten of 8-traps automaat). En dan is er nog die straffere M3 CS Berline met 551 pk. Enigszins “gelukkig” dat de M4 CSL (1.000 stuks) en 3.0 CSL (50 stuks) alreeds uitverkocht zijn…

Maar wat als ze in München het succes van de nieuwe M3 Touring nog wat willen vergroten? Deze is er momenteel enkel in de M3 Touring Competition M xDrive configuratie wat in mensentaal wil zeggen: automaat + xDrive vierwielaandrijving. Een handbak en/of achterwielaandrijving zorgt sowieso voor de nodige betrokkenheid, zeker voor de dynamische meerwaardezoeker. Maar die gedachte bij een M3 Touring lijkt misschien toch wel te tegendraads?

Dan is nog de BMW M3 CS Touring variant. Deze kunnen ze eenvoudigweg verkrijgen door wat isolatie te strippen, extra versteviging toe te voegen en de nodige cosmetische details te voorzien. Met nieuwe software tover je ook zo 550 pk tevoorschijn.

Volgens “gespecialiseerde media” met inside info zou er effectief sprake zijn bij BMW M HQ omtrent een straffere M3 Touring uitvoering. Maar of die ook het daglicht (en vooral de gammafolder) zal halen is er minder duidelijkheid. Op de render van Germanysfinest43 (IG) ziet het er alvast zéér lekker uit. Maar misschien moeten we – na 50 jaar – gewoon tevreden zijn met de M3 Touring Competition M xDrive? Die is in België de jouwe vanaf 103.450 euro.

Preview: BMW M3 CS Touring (2023)

De reguliere BMW M3 Berline: