Officieel: BMW 3.0 CSL 560 pk (2022)Het BMW M verjaardagsfeest (lees: jaar) blijft maar duren, nu toveren ze de exclusieve BMW 3.0 CSL uit hun hoed!

De sportieve BMW M afdeling bestaat 50 jaar en dat zullen we geweten hebben. Zo haalde BMW in de voorbije maanden het doek van ondermeer de M3 Touring, M4 CSL, M2 Coupé, XM SUV en enkele feestmodellen. Als laatste (?) komen ze nu met de blitse BMW 3.0 CSL. Een duidelijke hommage aan de CSL van weleer. Dat drieletterwoord staat nog steeds voor Competition, Sports en Lightweight.

Zoals de looks doen vermoeden werd de M4 Coupé als basis gebruikt. Vervolgens werd het koetswerk stevig aangedikt en werd er een nieuwe neus geïnstalleerd. Achteraan prijkt er een dubbele spoiler! De historische kleurstelling mocht natuurlijk niet ontbreken. Net zoals gouden velgen, 20” (vooraan) of 21” (achteraan) groot. Om het gewicht zoveel mogelijk te beperken werden bijna de volledige carrosserie uit kunststof versterkte koolstofvezel opgetrokken.

BMW 3.0 CSL heeft 560 pk, achterwielaandrijving en een handbak!

De nieuwe BMW 3.0 CSL rekent eveneens op de bekroonde 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor. Wel is die met 560 pk / 550 Nm nog nooit zo krachtig geweest. Tevens vloeit al het vermogen naar de achterwielen (FEEST!) en is er enkel een handgeschakelde 6-versnellingsbak (DUBBEL FEEST) beschikbaar. Ook de volledig herwerkte sportophanging, actief M-differentieel, volwaardige kuipzetels en koolstofkeramische velgen moeten bijdragen aan het begeerlijke rijgedrag.

Minder goed nieuws is dat deze 3.0 CSL reeds volledig uitverkocht is. Niet super onverwacht gezien de beperkte productie van slechts 50 exemplaren. Ook dat is uiteraard een verwijzing naar de feestelijke leeftijd van de M afdeling. Hoeveel exemplaren er naar de BeLux markt komen is niet duidelijk.

Volgens de geruchten zou je bijna 600.000 euro moeten neertellen voor een BMW 3.0 CSL. In ruil krijg je een genummerde badge in het interieur … maar geen achterbank. En als het enige troost zou bieden: voor een dergelijk bedrag heb je zowel een M4 Coupé met handbak, een M4 CSL en nog een hoop zakgeld over.