Teaser: BMW M4 3.0 CSL Hommage (2022)Ter ere van hun 50ste verjaardag kwam BMW M alreeds met de M3 Touring en M4 CSL, volgt er ook een hedendaagse 3.0 CSL Hommage?!

Behalve de praktische XM SUV kwam BMW M met een heleboel lekkers ter ere van hun 50ste verjaardag. Naast een retro logo lanceerden ze ook een functionele M3 Touring (eindelijk!), een hardcore M4 CSL en zal de nieuwe M2 Coupé opnieuw volmondig voldoen aan het bekroonde BMW DNA! Maar M opperhoofd Franciscus van Meel toonde – op Instagram zowaar, zéér 2.0! – een veelbelovend prototype. Vieren ze een halve eeuw rijplezier met een 3.0 CSL Hommage productiemodel op basis van de M4 Coupé?!

Veel vraagtekens maar toch zou het geheime prototype hiernaar verwijzen. Zeker gezien de dubbele spoiler achteraan en de twee ronde luchthappers vooraan. Zowaar met handgeschakelde 6-versnellingsbak als we de stickers (6MT FTW!) mogen geloven! Nog genialer wordt het als ze de varkensnieren prominente grille ietwat zouden verkleinen. De 3.0-liter benzinemotor levert hier vermoedelijk 600 pk  waarmee de 0-100 sprint voorbij kan zijn in 3,5 seconden.

Als de buzz zich binnenkort écht zou vertalen in een hedendaagse 3.0 CSL Hommage moeten we wel rekenen op een zeer gelimiteerde productie. Gezien het halve decennia M zouden 50 stuks aannemelijk zijn. Het prijskaartje zou – volgens de geruchtenmolen – rond de 600.000 euro schommelen… Dat je daarmee zes reguliere M4 Coupé’s kan kopen mag de pret niet drukken.

Teaser: BMW M4 3.0 CSL Hommage (2022)