Officieel: BMW 3.0 CSL Hommage R Concept

Officieel: BMW 3.0 CSL Hommage R ConceptVroeger was alles beter en dat weet BMW ook, vandaar de 3.0 CSL Hommage R!

Wanneer die naamgeving een belletje doet rinkelen bezit je een gezonde portie autokennis, eerder dit jaar hadden we al eens een CSL Hommage Concept van BMW gezien. Dat was een duidelijk eerbetoon aan de 3.0 CSL uit ’75, toch behaalde de racevariant ook heel wat overwinningen die ook wel even herdacht mogen worden. Op het Pebble Beach Concours d’Elegance viert BMW bovendien de 40ste verjaardag van de Amerikaanse aanwezigheid, een nieuwe Hommage mét passende BMW Motorsport livrei mocht dus niet ontbreken.

Terwijl die M4 GTS Concept een bijna exacte voorbode is van wat we later mogen verwelkomen is de 3.0 CSL Hommage R gewoon een leuke stijloefening. Behalve een gewaagde styling heerst er een bijzonder hightech sfeertje binnenin, iets wat we de komende (tientallen) jaren nog niet direct zullen te zien krijgen. Volgens het bijhorende marketingspraatje werden alle features gebouwd om de interactie tussen wagen en piloot zo optimaal mogelijk te laten gebeuren, denk dus aan head-up displays, projectie van racegegevens in het helmvizier en een multimediaal racepak van partner Puma.

Dromen mag, wie weet wordt het op een dag nog werkelijkheid! In het verleden kregen we bovendien nog enkele hommages aan legendarische Bayerische Motoren Werke modellen, denk maar aan de M1 Hommage en 328 Hommage.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...