Jeep Avenger verkozen tot Car of the Year 2023!Na een relatief spannende strijd wist de veelbelovende Jeep Avenger zich tot Car of the Year 2023 te kronen, zowaar vanop het Autosalon van Brussel!

Normaal gezien kennen we de Car of the Year (COTY) winnaar aan de vooravond van het Autosalon van Genève in maart. Maar dat evenement is verschoven naar midden oktober .. en zal zowaar in Dubai plaatsvinden. Dus kreeg niemand minder dan het Autosalon van Brussel de eer om de Car of the Year 2023 onthulling te hosten!

Uit een lange longlist werden er uiteindelijk zeven COTY kanshebbers geselecteerd. Dit door een professionele jury bestande uit 61 Europese autojournalisten uit 23 landen. België wordt vertegenwoordigd voor Joost Bolle (Het Laatste Nieuws) en Stéphane Lémeret (Auto Trends).

De zelfverklaarde kenners tipten voornamelijk de Volkswagen ID Buzz als winnaar. Toch kwam toch de allereerste Jeep EV als winnaar uit de bus. Die Jeep Avenger had met 328 punten ook een serieuze voorsprong op de ID Buzz (241 punten). De Nissan Ariya pakte de bronzen medaille met 211 punten.

Ook de Kia EV6 (2022), Toyota Yaris (2021) en Peugeot 208 (2020) kroonden zich in het verleden tot Car of the Year. De fysieke prijs blijft beperkt tot een (mooie) beker. Voor de marketingdienst is zo’n COTY titel anderzijds van goudwaarde. Zelf een Jeep Avenger bestellen kan in België vanaf 36.000 euro.