Belgische prijs Nissan Ariya (2022): vanaf 48.900 euroNissan plakt een prijs op de zuiver elektrische Ariya crossover!

Al meer dan tien jaar heeft Nissan de zuiver elektrische Leaf in de aanbieding, goed voor 500.000 verkochte exemplaren wereldwijd. Na de nodige vertragingen krijgt deze nu (eindelijk) het gezelschap van de stoere Ariya crossover!

De Ariya wil naast efficiënt en zuinig ook praktisch, comfortabel, veilig, hoogtechnologisch en ruim zijn. Daarvoor werden kosten noch moeite gespaard, ondermeer met het doordachte CMF-EV platform dat concerngenoot Renault voor de Mégane E-TECH Electric gebruikt. Hetzij in de populaire crossover koetswerkvorm met gemakkelijke instap en goede zichtbaarheid rondom.

De Nissan Ariya EV crossover is verkrijgbaar in 2 (batterij) varianten. De instapper wordt aangedreven door een 217 pk sterke elektromotor in combinatie met een 63 kWh batterij (403 km rijbereik WLTP). De Nissan Ariya is ook verkrijgbaar met een 87 kWh accu waarmee de actieradius 520 km bedraagt. De e-4ORCE topversie (306 pk) is voorzien van een CVT automaat en de 87 kWh batterij. Dat maakt een actieradius van 493 km mogelijk en moet tevens zorgen voor indrukwekkende prestaties.

Nu weten we ook de prijs die Nissan vraagt voor de veelbelovende Ariya. Namelijk 48.900 euro en dan krijg je het Advance uitrustingsniveau. Dat omvat reeds 19” lichtmetalen velgen, DAB, verwarmd stuurwiel en de ProPilot rijhulp. Hogerop volgen de Ariya Evolve (vanaf 58.900 euro) en Ariya e-4ORCE Evolve (vanaf 61.900 euro) uitrustingsniveau’s.

Bestellen is reeds mogelijk op www.nissan.be of bij de lokale verdelers. De eerste exemplaren staan vanaf deze zomer in de showroom.