Video: Autovisie test de Renault Megane E-TECH Electric (2021)Met reeds 10 jaar kennis/ervaring inzake elektrische voertuigen ligt de lat hoog voor de gloednieuwe Renault Mégane E-TECH Electric!

Met de funky Zoe kan Renault al meer dan 10 jaar pronken met een doordachte EV in de aanbieding. Nadien viel het ietwat stil op vlak van zuiver elektrische wagens. Maar met de nieuwe Mégane E-TECH Electric willen ze daaraan iets doen. De reguliere Mégane met verbrandingsmotor blijft nog even bestaan maar op termijn zal deze verhoogde EV hatchback (lees: crossover) het volledig overnemen.

Een Belgische vanafprijs is momenteel nog niet gecommuniceerd. Wel krijgt de Mégane EV diverse vermogensvarianten, gaande van 130 pk tot 220 pk. Hopelijk volgt er tot slot  een krachtige Mégane RS EV opvolger!

Tevens is er keuze tussen een 40 kWh of 60 kWh batterijpack waardoor het rijbereik tussen de 300 en 470 km schommelt. Laden kan aan 7 of 22 kW (DC) of tot 130 kW aan een krachtige snellader (DC). Binnenin prijkt er een modern interieur met hedendaagse connectiviteit/rijhulp en inzake personalisatie zijn er uiteraard de nodige mogelijkheden voorhanden.

Bij de lokale Renault verdeler kan je reeds je interesse in de zuiver elektrische Mégane op papier zitten. Onze Nederlandse collega’s van Autovisie konden zelfs al met een Mégane E-TECH Electric rijden!

Nog méér bewegend videomateriaal van de Renault Mégane EV: