Officieel: Renault Captur crossover facelift update (2024)Met een deugddoende facelift profiteert de populaire Renault Captur crossover van een meer karaktervolle vormgeving, moderner interieur en nieuwe technologie.

We mogen de funky Renault Captur gerust als trendsetter zien van het populaire crossover segment. Sinds zijn lancering in 2013 werden er 2+ miljoen exemplaren verkocht. Om dat succesverhaal aan te houden trakteert Renault de tweede generatie Captur (2019) nu op een deugddoende facelift.

Op visueel vlak gaan de Fransen relatief ver en introduceren ze hier de actuele look & feel (oa bumpers, lichtblokken, …) die we eerder zagen bij de Clio, Scenic, Espace en Austral. De Grège Perle champagnekleur is nieuw terwijl er ook nieuwe velgen (16” à 19”) beschikbaar zijn. De Captur Esprit Alpine uitvoering met sportieve details is eveneens nieuw. Leder en chroom werden dan weer geschrapt uit de (talrijke) personalisatiemogelijkheden.

De Captur blijft nog steeds (slechts) 4,23 meter lang net zoals zijn modulaire bruikbaarheid behouden bleef (oa verschuifbare achterbank, vlakke laadvloer en tot 616 liter koffervolume). Wel werd het interieur stevig opgewaardeerd met maximaal een 10,25” digitaal instrumentenpaneel en 10,4” infotainmentsysteem. Die laatste draait in de OpenR topversie op het knappe Android Automotive waarvan zelfs verstokte iPhone gebruikers enthousiast worden. Dit dankzij de vele mogelijkheden, vlotte werking en logische opbouw!

Onder de motorkap van de Renault Captur facelift vinden we gekende krachtbronnen terug. Instapper van dienst is nog steeds de 1.0-liter TCe driecilinder met 90 pk en handbak. Daarboven prijkt de 1.3-liter TCe benzinemotor met 160 pk, EDC automaat en zuinige 48V mild hybride ondersteuning. Al is er ook een Captur E-Tech Full Hybrid met 145 pk en 205 Nm. Of de 100 pk sterke 1.0 TCe LPG in België aangeboden zal worden is nog niet duidelijk.

De Renault Captur facelift komt in drie verschillende uitvoeringen (Evolution, Techno en Esprit Alpine). Belgische prijzen en een lanceringsdatum volgen later!