Officieel: Renault Arkana update facelift MY23 Esprit Alpine (2023)Geen echte facelift maar een doorgedreven update voor de populaire Renault Arkana crossover met onder meer een luxueuzere Espirit Alpine variant.

Recentelijk lanceerde Renault het nieuwe Rafale vlaggenschip, een sportief ogende SUV met aflopende daklijn op basis van de nieuwe Espace. Ongetwijfeld hebben we deze lifestyle toevoeging te danken aan het succes van de compactere Arkana crossover. Die werd pas midden 2020 gelanceerd en kon toch al meer dan 160.000 Europese kopers overtuigen.

Om het Arkana succesverhaal te optimaliseren komt Renault nu alvast met een update en vereenvoudiging an het aanbod. Designmatig blijven de verschillen tot een minimum beperkt. De nieuwe familieneus (die intussen op de Clio en Rafale zit) blijft dus – vreemd genoeg – achterwege. Wel krijg je een aangepaste grille, het nieuwe merklogo, nieuwe velgen en een nieuwe Night Blue lakkleur. Ook binnenin blijft alles grotendeels hetzelfde, wel ging de bouwkwaliteit en basisuitrusting er op vooruit als we de Fransen mogen geloven. Nog steeds van de partij: de nodige binnenruimte!

De Renault Arkana blijft leverbaar met twee mild hybride benzinemotoren (140 pk en 160 pk). In de eerste maanden van 2023 was de E-Tech Full Hybrid (145 pk) dé populairste motorisatie.

In de gammafolder prijken nu ook de Evolution, Techno en Esprit Alpine uitrustingsniveau’s, voordien was dat nog Equilibre, RS Line en E-Tech Engineered. De topversies waren overigens best populair dus gaan we er vanuit dat ook de Arkana Espirit Alpine vlot verkocht zal worden. Diepgaande sportiviteit moet je hier trouwens niet verwachten, de focus ligt eerder op hoogstaande luxe en comfort.

De bestellingen voor de Renault Arkana update gaan in de zomer van 2023 van start. De Belgische prijs zal waarschijnlijk opnieuw rond 31.000 euro starten.

Lees hier onze rijtest met de Renault Arkana crossover!