Belgische prijs Renault Austral (2022): vanaf 31.800 euroDe nieuwe Renault Austral SUV doet het met een nieuwe naam, ruim interieur, hedendaagse technologie, zuinige motoren … en kent nu ook zijn prijs.

Met de Kadjar kon Renault jammer genoeg geen voortrekkersrol spelen in het populaire SUV segment. Dat willen ze nu rechtzetten met de veelbelovende en gloednieuwe Austral SUV. Deze staat op het CMF-CD platform van de Alliantie oftewel het innige samenwerkingsakkoord met Nissan.

Dankzij deze moderne basis is de blitse Renault Austral gezegend met hedendaagse rijhulp- en veiligheidssystemen, moderne technologie en een innovatief Open R Link infotainment (Google Automotive). En met de optionele 4Control vierwielsturing blijft de draaicirkel opmerkelijk klein (10,1 meter).

Tevens is er de nodige binnenruimte beschikbaar. Zo is deze Franse SUV cijfermatig iets groter dan de Kadjar, in de koffer is er plaats voor 500 à 1.525 liter bagage. Met de verschuifbare achterbank kan je zelf opteren voor extra been- of bagageruimte.

Op motorisch vlak bespeuren we (momenteel) geen Austral EV of PHEV versie. Wel is er de 1.2-liter benzine mild hybride (mHEV) met 130 pk of 160 pk. Daarboven situeert de Austral E-TECH Full Hybrid (HEV) met 160 pk of 200 pk.

Het gamma van de nieuwe Renault Austral telt drie uitrustingsniveaus: equilibre, techno en iconic. De twee hoogste niveau’s zijn verkrijgbaar in een sportief ogende Esprit Alpine afwerking. Voordien ging deze variant als R.S. Line door het leven!

De Renault Austral kent intussen zijn Belgische prijs, zijnde minimaal 31.800 euro (1.2 Mild Hybrid 130 pk equilibre). De Austral E-TECH Full Hybrid 200 pk techno Esprit Alpine is de jouwe voor 40.200 euro.

Een bestelling plaatsen is mogelijk vanaf eind september 2022 bij de Belgische Renault verdeler. De eerste leveringen moeten nog dit jaar plaatsvinden!