Officieel: Renault 5 E-Tech Electric EV (2024)Met een iconische vormgeving, aangename rijervaring en moderne technologie maakt de hippe Renault 5 E-Tech Electric zijn intrede.

Wéér feest bij Renault! Want naast de Car of the Year 2024 titel voor de Scenic E-Tech Electric toont de Franse autobouwer nu ook (eindelijk) de nieuwe 5 E-Tech Electric (R5) in vol ornaat! Naast de guitige vormgeving en adequate prestaties behoort ook het prijskaartje van pakweg 25.000 euro tot zijn aantrekkingskracht.

De nieuwe Vijf is te verkrijgen in vijf frivole lakkleuren (geel, groen, blauw, parelmoerwit en zwart) en komt steeds met nodige retro designfeatures en 18” velgen. Afhankelijk van de uitvoering zijn dat stalen velgen met wieldeksels of lichtmetalen exemplaren.

Met een lengte van 3,92 meter (wielbasis: 2,54 meter) is de Renault 5 E-Tech Electric behoorlijk compact te noemen. Vermoedelijk zal deze op termijn de positie van de (13 cm grotere) Clio innemen. Net zoals aan de buitenkant oogt het interieur eveneens hip en modern. Zo draait het OpenR infotainmentsysteem op Android Automotive. Om iedereen tevreden te houden kiest Renault voor diverse recycleerde materialen. En in de koffer past er 326 liter bagage!

De Renault 5 E-Tech Electric zal beschikbaar zijn met een 95 pk, 120 pk of 150 pk sterke elektromotor, de topversie doet 8 seconden over de 0-100 km/u sprint. Alpine werkt intussen aan een technisch gerelateerde A290 topversie. De batterijpack is 40 kWh of 52 kWh groot resulterend in een elektrisch rijbereik van 300 km of 400 km (WLTP). Laden kan aan 11 kW (AC) of 100 kW (DC).

Na de Renault 5 E-Tech Electric volgt de Renault 4 E-Tech Electric crossover

De productie zal volledig in Noord-Frankrijk gebeuren. Tegen het najaar maakt de nieuwe R5 EV zijn opwachting in de Belgische showrooms. Spoedig verwachten we officiële prijzen en meer details omtrent de uitrusting. Geheel volgens de commerciële logica zal de focus eerst liggen op de (duurdere) topversies.

De numerieke Renault 5 benaming van deze ambitieuze EV is een directe verwijzing naar de R5 die tussen 1972 en 1996 meer dan 9 miljoen keer geproduceerd werd. De nieuwe R5 wil minstens even goed doen en zo de EV toegankelijk(er) maken voor iedereen. Al wordt de toekomstige Twingo E-Tech Electric nog goedkoper!