Officieel: Renault Megane E-TECH Electric (2021)Zoals verwacht promoveert Renault haar populaire Megane bestseller tot de zuiver elektrische Megane E-TECH Electric crossover.

Recentelijk kreeg de opgefriste Megane nog een fiscaal interessante E-TECH Plug-in Hybrid motorisatie mee. Nu kijken de Fransen naar de (nabije) toekomst met een zuiver elektrische E-TECH Electric variant.

De kersverse Renault Megane E-TECH Electric staat op het CMF-EV platform dat specifiek voor EV’s werd ontwikkeld. Dat is niet enkel goed nieuws voor de aanwezige gadgets/rijhulp/veiligheid, ook de inzittenden profiteren hiervan gezien de riante binnenruimte. In de koffer past er 440 liter bagage. Met talrijke koetswerkkleuren, een contrasterend dakkleur en 18” tot 20” velgen zijn er alvast de nodige personalisatiemogelijkheden voorhanden.

Binnenin trekt het (opnieuw verticaal gepositioneerde) 12” infotainmentscherm – het GROOTSTE binnen het segment aldus Renault – snel de aandacht. Net zoals het ietwat vierkante stuurwiel! Dit met het oog op een betere leesbaarheid van het digitale (12,3″) instrumentarium met diverse weergavemogelijkheden.

Deze Fransman is voorzien van Android Automotive dus kan je navigeren met Google Maps en Google Assistant spraakcommando’s lanceren. Toekomstige features of updates volgen over-the-air! Variabele sfeerverlichting maakt het extra aangenaam aan boord. Aan de buitenkant zorgen verzonken deurgrepen dan weer voor een optimale stroomlijn. En dat zorgt dan weer voor een zuinig/efficiënt geheel.

De Renault Megane E-TECH Electric komt in diverse varianten. Daarbij loopt het vermogen van de elektromotor van 130 pk / 250 Nm tot 218 pk / 300 Nm. Allemaal met voorwielaandrijving, of er later vierwielaangedreven uitvoeringen (met extra elektromotor achteraan) komen is nog niet duidelijk.

Tot 470 km rijbereik

Tevens is er keuze tussen een 40 kWh of 60 kWh batterijpack. Het rijbereik ligt zo op respectievelijk 300 km of 470 km (WLTP). Laden kan op wisselstroom (AC) van 7 kW tot 22 kW, met een snellader (DC) loopt het laadvermogen op tot 130 kW.

De early adopters kunnen vanaf februari 2022 de nieuwe Megane EV bestellen, kort erop worden de eerste exemplaren afgeleverd bij de lokale Renault verdeler. Daarnaast is de Franse autobouwer bovengemiddeld fier dat zowel de ontwikkeling als volledige productie (wagen + accupack) made in France is. Prijzen volgen later!