Preview: Renault Megane E-TECH Electric EV (2022)De nieuwe Renault Mégane EV kiest voor de crossover koetswerkvorm en een zuiver elektrische E-TECH Electric variant!

Met de eVISION Concept gaf Renault al een duidelijke hint naar de (nabije) toekomst. Nu komen de Fransen met nieuw beeldmateriaal van een prototype die de Mégane zal opvolgen/vervangen. Daarbij valt vooral op dat de klassieke hatchback koetswerkvorm wordt ingeruild voor de hippere/hogere crossover variant.

Daarnaast zal er een zuiver elektrische variant beschikbaar zijn die op het kersverse CMF EV platform van De Alliantie (Renault + Nissan + Mitsubishi) staat. De elektromotor is 217 pk / 300 Nm sterk en stuurt zijn vermogen richting de vooras. Met een 60 kWh batterijpack zou een autonomie van 450 km (WLTP) haalbaar zijn. Aan een krachtige snellader moet je tot 150 kW kunnen laden.

Deze zomer stuurt Renault tientallen prototypes van de Mégane E-TECH Electric de openbare weg op voor het betere testwerk in héél Europa. Verder zwijgen ze omtrent een lanceringsdatum (2022?) en een eventueel prijskaartje. De huidige generatie Mégane is reeds als E-TECH Plug-in Hybrid te verkrijgen.