Video: Autovisie test de nieuwe Porsche 911 (992) Turbo S (2020)

Video: Autovisie test de nieuwe Porsche 911 (992) Turbo S (2020)Combineert de nieuwe Porsche 911 Turbo S nog steeds een legendarische bruikbaarheid met een enorm prestatiepotentieel?

Zeshonderdvijftig pk én achthonderdvijftig Newtonmeter! Zoveel vermogen levert de 3.8-liter flat six benzinemotor in de nieuwe 911 (992) Turbo S. Dankzij de vliegensvlugge PDK automaat, slimme vierwielaandrijving en launch control doe je de nul-naar-honderd sprint in 2,7 seconden (!), nul-naar-tweehonderd zou moeten lukken in 8,9 seconden. Ergens boven de 300 km/u zit je aan de topsnelheid.

Minimaal 223.099 euro moet je op tafel leggen voor de Turbo S alvorens je door de lange/lekkere optielijst kan/mag gaan, voor de dakloze Turbo S Cabriolet is dat nog eens 13.500 euro extra. In ruil krijg je wel een bijzonder capabele sportwagen. Die laat zich van zijn beste kant zien op een gesloten omloop (lees: circuit) maar evenzeer als daily driver voor je groot/schoonmoeder. Onze Nederlandse collega Dries van den Elzen van Autovisie toont hier alvast de nieuwe Porsche 911 (992) Turbo S in detail.

Binnenkort zal de Porsche 911 (992) Turbo S vermoedelijk opnieuw het gezelschap krijgen van een iets minder krachtige Turbo uitvoering. Eveneens als Turbo Cabriolet te verkrijgen voor de zonnekloppers.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...