Belgische prijs Volkswagen ID Buzz (2022): vanaf 60.699 euroEindelijk heeft Volkswagen een prijs vrijgegeven voor de hippe, functionele en vooral zuiver elektrische ID Buzz!

Volkswagen nam ruim de tijd voor de ontwikkeling én onthulling van de ID Buzz. Nu gaan ook de bestellijnen open, tegen september worden de eerste exemplaren verwacht in België. Dit aan een relatief stevig prijs, zo start de ID Buzz momenteel bij 60.699 euro. De utilitaire ID Buzz Cargo is de jouwe vanaf 53.155 euro (43.930 euro exclusief btw).

Net zoals de ID.3, ID.4 en ID.5 staat de ID Buzz op het doordachte Volkswagen MEB platform. Daardoor kan hij uitpakken met véél binnenruimte (tot 2.123 liter laadvolume!), een riante draaicirkel/wendbaarheid en hedendaagse technologie. Dit zowel op vlak van veiligheid, rijhulpmiddelen als gadgets.

Initieel komt de Volkswagen ID Buzz met een 204 pk / 310 Nm sterke elektromotor op de achteras (lees: achterwielaandrijving). Later zal het aanbod aangevuld worden met (minder) krachtigere varianten en vierwielaandrijving (twéé elektromotoren).

De batterijpack is 77 kWh groot wat voor 423 km rijbereik (WLTP) zorgt. Al moet het verbruik dan wel rond de 20 kWh per 100 km schommelen. Laden kan aan 11 kW (AC) met een Wallbox of klassieke laadpaal. Snelladen lukt aan 170 kW (DC) wat voldoende moet zijn voor een volle batterij (80% SOC) in een half uurtje.

De Mono Silver metaalkleur (lees: grijs) is gratis, mits opleg kan je voor een kleurrijkere variant gaan. Desgewenst zelfs in een duotone uitvoering of de Deep Black parelmoertint! Naast de 18” stalen velgen zijn er ook 19”, 20” en zelfs 21” lichtmetalen exemplaren verkrijgbaar.

Met wat extra budget beschikbaar kan je gaan grasduinen in de lange maar aantrekkelijke optielijst. Denk aan IQ.LIGHT Matrix LED koplampen, 9 luidsprekers, LED sfeerverlichting, armsteunen, Park Assist Plus, adaptieve cruise control en co.

Lees hier alles omtrent de Volkswagen ID Buzz!