Politie Gent test de Volkswagen ID4 EV 77 kWh SUV als interventiewagen (2024)Met een aangedikte Volkswagen ID4 testen ze bij Politie Gent de inzetbaarheid van een zuiver elektrisch interventievoertuig.

Op termijn zullen we allemaal zuiver elektrisch (moeten) rijden … en dus ontsnappen ook de politiediensten niet aan de EV switch. De Gentse Flikken hebben reeds zuiver elektrische modellen in hun wagenpark. Al worden deze momenteel enkel ingezet bij tweedelijnsopdrachten zoals voor de wijkwerking of gewone dienstverplaatsingen. Daar komt vanaf mei verandering in want met twee Volkswagen ID4 Pro Performance SUV modellen test Politie Gent de haalbaarheid (“proof of concept”) van een EV politiewagen. Dit zowel voor de interventiedienst als de afhandeling van de 112 noodoproepen!

Op basis van de actieradius, snellaadcapaciteit en de praktische aspecten (voldoende binnenruimte + grote koffer) van de Volkswagen ID4 heeft de Gentse Politie een nieuw elektrisch interventievoertuig ontwikkeld dat uitvoerig zal getest worden. Dit direct in twee verschillende uitvoeringen, eentje anoniem en eentje voorzien van officiële bestickering. De gekende signalisatie (lees: zwaailichten) binnenin te installeren resulteert alvast in een betere aerodynamica. En zo dus een efficiënt gebruik van beschikbare energie van het voertuig!

Of Politie Gent binnenkort (frequenter) met de Volkswagen ID4 zal rijden moet de toekomst uitwijzen. Als gewone burger kan je bij de lokale VW verdeler alvast terecht voor de vernieuwde ID4. Die heeft een Belgische vanafprijs van 44.990 euro voor de 170 pk sterke Pure uitvoering. Deze doet 9 seconden over de 0-100 km/u sprint en haalt maximaal 160 km/u.