Officieel: Volkswagen VW ID Code Concept China EV (2024)Met de futuristische ID Code Concept wil Volkswagen haar Chinese klanten enthousiasmeren met een fris design, innovatieve technologieën en snelle ontwikkeling.

Op de Auto China 2024 (lees: Autosalon van Shanghai) toont Volkswagen met enige fierheid de knappe ID Code Concept. Met deze design-showauto gunt VW een glimp van een nieuwe designtaal en technologiestandaard voor toekomstige VW modellen in China. Kwestie van het (gigantische) economische potentieel van deze markt naar waarde te schatten…

Met een aangescherpte merkbeleving wil Volkswagen – na reeds 40 jaar Chinese aanwezigheid – proberen om nieuwe klantengroepen aan te boren. Zo lanceren ze hier spoedig het elektrische ID UX submerk waarmee ze mikken op jongere klanten. Daarvoor zullen ze inzetten op hippe maar vooral volledig elektrische en “lifestylegeoriënteerde” modellen! Inderdaad, zoals de ID5!

Tegen 2030 willen de Duitse autobouwer uit Wolfsbrug hier (ruim gerekend) meer dan 30 nieuwe modellen lanceren. Onder de made in China noemer zetten ze volop in op lokale technologische ontwikkeling, een eigen R&D centrum (Anhui) en partnerschappen (XPENG, Horizon Robotics en Thundersoft) wat moet resulteren in kortere ontwikkelingscycli.

Of toekomstige Volkswagen modellen in Europa eveneens designelementen zullen overnemen van de ID Code Concept is niet direct duidelijk. Deze zal op termijn resulteren in een groot SUV EV productiemodel. Eentje die ontworpen is om volledig autonoom te rijden (level 4)!