Meet & Greet: MG Marvel R Electric SUV EV (2021)Het derde wapenfeit van MG is de praktische Marvel R Electric waarmee ze volledig willen doorbreken in de markt van de zuiver elektrische SUV’s!

Begin deze eeuw was MG nog een synoniem voor compacte Britse roadsters en het nodige rijplezier. Sinds kort gebruikt het Chinese SAIC die klinkende merknaam om door te breken op de Europese markt. MG wil hier haar uiterste best doen om elektromobiliteit “bereikbaar te maken voor automobilisten die jong van geest zijn en klaar om een nieuwe elektrische levensstijl te omarmen”. Waarvan akte!

Meet & Greet: MG Marvel R Electric SUV EV (2021)

Initieel rekende MG op de zuiver elektrische ZS EV crossover, in diens zog volgde kort nadien de EHS Plug-in Hybrid. In de komende maanden moet de gammafolder aandikken met ondermeer de MG5 Electric stationwagon en het Marvel R Electric SUV vlaggenschip. Daarnaast blijven we hopen op een tastbaar productiemodel van de blitse Cyberster Concept!

Ruim interieur

Tegen de herfst van 2021 krijgen de ZS EV en EHS het gezelschap van deze Marvel R Electric. Een flinke SUV met een wielbasis van 2,80 meter waardoor de nodige binnenruimte voorhanden is. De koffer slikt 357 liter bagage, met een neergeklapte achterbank wordt dat 1.396 liter. De achterwielaangedreven Marvel R Electric heeft onder de “motor”kap vooraan nog eens 150 liter extra in een frunk (front trunk). Tevens kan je tot 750 kg (ongeremd) slepen.

Meet & Greet: MG Marvel R Electric SUV EV (2021)

Het Europese MG designteam (Londen) voorzag een moderne/frisse vormgeving waarbij de gesloten grille en doorlopende LED lichtstrook (zowel voor- als achteraan) de aandacht trekken. Het geheel komt zo aerodynamisch (lees: zuinig) voor de dag.

Meet & Greet: MG Marvel R Electric SUV EV (2021)

Doordachte afwerking en materiaalkeuze

Desondanks het “made in China” label doet de Marvel R het op vlak van afwerking en materiaalkeuze minstens even goed als zijn (Europese) conculega’s. Naast het digitale dashboard, hoogwaardig Bose audiosysteem en riant panoramisch glazen dak is het 19,4” zwevende MG iSMART infotainmentsysteem dé blikvanger binnenin. Met uiteraard de klassieke features (Apple CarPlay / Android Auto, DAB+, realtime navigatie, …) maar ook met weersvoorspellingen, WiFi hotspot en Amazon Prime muziekstreaming. Toekomstige functionaliteit volgen via over-the-air updates.

Meet & Greet: MG Marvel R Electric SUV EV (2021)

MG Marvel R Electric Tri-Motor topversie met 665 Nm!

De MG Marvel R Electric komt in twee uitvoeringen. De reguliere variant heeft twee elektromotoren (beiden achteraan), is 180 pk / 410 Nm sterk en haalt een WLTP actieradius van 402 km. De Tri-Motor topversie van de MG Marvel R heeft vooraan nog een extra elektromotor wat resulteert in een piekvermogen van 288 pk / 665 Nm. De actieradius ligt hier op 370 km en een 0-100 sprintje moet in 4,9 seconden lukken!

Meet & Greet: MG Marvel R Electric SUV EV (2021)

Beide varianten hebben een laag/diep ingewerkte 70 kWh lithium-ion batterij. Aan een publieke laadpaal kan je tot 11 kW (AC) laden. Hier moet je dus ongeveer 8 uur voorzien voor een volle batterij. Aan een krachtige snellader (DC) moet dat in 40 minuten lukken. De geïntegreerde warmtepomp zorgt voor een optimaal gebruik van de aanwezige batterijcapaciteit bij lagere temperaturen. Met de V2L technologie (Vehicle-to-Load) kan je dan weer energie leveren aan een extern apparaat (bv e-bike, laptop of zelfs een andere EV!).

Meet & Greet: MG Marvel R Electric SUV EV (2021)

Zoals reeds aangehaald wil MG “elektromobiliteit” toegankelijk maken voor een groot publiek. Dit ook in steeds veilige omstandigheden, vandaar de uitgebreide MG Pilot veiligheidssystemen. Zo staan er maximaal 14 rijhulpmiddelen paraat die waarschuwen voor potentieel gevaar en zo nodig zelfs ingrijpen. Omtrent het comfortabele rijgedrag, stuurgevoel en i-Drive rijmodi kunnen we pas iets zinnig vertellen als we zelf achter het stuur kunnen kruipen!

Meet & Greet: MG Marvel R Electric SUV EV (2021)

MG Marvel R Electric, “ongeveer” vanaf 40.000 euro

Exacte prijzen kan MG Belux momenteel nog niet geven, wel dat die tussen de 40.000 à 50.000 euro zullen liggen. Naast de keuze tussen achter- of vierwielaandrijving zijn er ook drie afwerkingsniveaus (Comfort, Luxury en Performance) en de nodige personalisatiemogelijkheden voorhanden. Naast de acht Belgische MG Stores zijn er ook tientallen service points voorhanden. Al zal je daar vermoedelijk weinig vertoeven gezien de royale garantie van zeven jaar die MG aanbiedt.

Meet & Greet: MG Marvel R Electric SUV EV (2021)

Met de Marvel R Electric hoopt MG door te breken in het segment van de praktische EV SUV’s. Zo is er ook een Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq iV en Kia e-Niro. Uit “eigen” land is er ook nog die Aiways U5.

Meet & Greet: MG Marvel R Electric SUV EV (2021)