Zuiver elektrische MG ZS EV komt naar Belgie

Zuiver elektrische MG ZS EV komt naar BelgieHet legendarische Britse automerk MG keert – in zuiver elektrische vorm – terug naar de Belgische markt.

Dankzij de Belgische Alcomotive Groep (de importeur van ondermeer Hyundai, Suzuki, Isuzu, Ssangyong en recent nog de toevoeging van Maxus) zal MG zeer binnenkort zijn Belgische herintrede vieren, hetzij wel in een andere vorm dan voordien. De nieuwe MG’s zullen niet meer die gekende en compacte Britse sportwagens zijn maar zuiver elektrische SUV’s en crossovers. Het Chinese SAIC (een van de grootste spelers op de automarkt) heeft namelijk de MG rechten opgekocht en wil daarmee de Europese consument gaan verleiden.

Het eerste wapenfeit zal de MG ZS EV zijn, een middelgrote SUV met een zuiver elektrische aandrijflijn. De elektromotor is 143 pk sterk en dankzij een 44,5 kWh batterij is er een rijbereik van 263 km (WLTP) beschikbaar. Met een snellader moet je 40 minuten geduld hebben, aan een regulier 230V stopcontact neemt het laadproces tot 7,5 uur in beslag. De ZS EV komt als Comfort en Luxury op de markt aan minimaal 30.985 euro, in basisvorm is er reeds adaptieve cruise control, aluminum velgen, parkeersensoren en een navigatiesysteem voorhanden.

De MG ZS EV zal aanwezig zijn op het Autosalon van Brussel 2020, erna ligt de focus op de oprichting van enkele strategisch gelegen Brand Stores en een slimme aanwezigheid op het internet. MG wil zowel particuliere als fleetklanten bereiken. Na verloop van tijd zullen er nog MG modellen volgen, allemaal zuiver elektrisch.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...