Hedin Automotive is verdeler van XPENG in België en LuxemburgHedin Automotive breidt – nu ook officieel – zijn merkenportefeuille uit met de zuiver elektrische XPENG modellen.

Bij deze is het officieel, Hedin Automotive wordt de Belgische en Luxemburgse verdeler voor het nieuwe Chinese automerk! Na BYD Trucks, Dodge, Hongqi, INEOS, Lexus, Mazda, Mercedes, RAM, Smart en Toyota is XPENG het 11e merk binnen de grote Hedin BeLux familie. Dit strategische partnership onderstreept het engagement van het Zweedse autoconglomeraat om de BeLux automarkt te verrijken. Dit met innovatieve en duurzame mobiliteitsoplossingen.

Hedin Automotive zal een prominente rol spelen bij de nakende introductie van de XPENG EV’s net zoals de verkoop, dienst na verkoop en klantenondersteuning. Deze samenwerking sluit naadloos aan bij de toewijding van Hedin Automotive om een divers en milieuvriendelijk gamma voertuigen te leveren aan zijn milieubewuste klanten. Ambitieuze woorden van Henrik Lessèl (CEO Hedin Automotive Belgium) en Elvis Cheng (General Manager Northern Europe XPENG)!

Geïnteresseerde klanten kunnen terecht in vijf (Hedin Automotive) showrooms, namelijk Antwerpen, Brussel, Gent, Maldegem (nieuw) en Luxemburg. Deze geselecteerde locaties worden voor het einde van de zomer geopend.

Initieel ligt de focus op de zuiver elektrische XPENG P7 berline en G9 SUV. Later zal ook de compactere G6 SUV zijn opwachting maken in de Belgische verdeelpunten.