Hedin Automotive opent Hongqi Brussels flagship store showroom in Wemmel (2024)Met een gloednieuwe Hongqi Brussels showroom in Wemmel versterkt Hedin Automotive de lokale aanwezigheid van dit ambitieuze premium EV merk.

De officiële oprichtingsdatum van Hongqi mag dan nog 1958 bedragen, gezien ze pas in 2023 neerstreken op de Belgische markt zijn ze relatief nieuw. Momenteel draait het louter om de imposante E-HS9 SUV (vanaf 69.995 euro) met zes of zeven zitplaatsen en tot 515 km rijbereik.

Op termijn zullen er diverse nieuwe modellen bijkomen. Zo kregen we in de voorbije jaren al de L-Concept en E202 Concept te zien als voorbode voor toekomstige modellen. Allen zullen ze voorzien zijn van een zuiver elektrische aandrijflijn, moderne rijhulp/veiligheid en een hoogwaardige afwerking/materiaalkeuze. Dankzij de 800V architectuur zullen ze sowieso supersnel kunnen laden … al zouden er ook battery swap plannen voorhanden zijn. Vermoedelijk louter op de Chinese (thuis)markt aangezien de Europese infrastructuur daarvoor momenteel onbestaande is. Wat concurrent NIO ook wil (doen?) geloven…

Na eerdere verdeelpunten in Antwerpen, Gent en Luxemburg volgt er nu een nieuw Hongqi verkooppunt in het hart van Europa. Allen naar de Koningin Astridlaan 175 in Wemmel voor de kersverse Hongqi Brussels showroom. Al spreken ze zelf liever over flagship store!

Hedin Automotive groep is – net zoals voor INEOS – de exclusieve Hongqi invoerder voor de BeLux markt. Afhankelijk van het nodige succes zullen er ongetwijfeld extra verdeelpunten bijkomen!