Eerste Belgische Ineos Grenadier showroom geopend in Lokeren (2023)

Met de opening van haar eerste Belgische showroom in Lokeren maakt nieuwkomer Ineos zich klaar voor de Grenadier marktlancering!

Sir Jim Ratcliffe, een vermogende Britse ondernemer, had het niet voor de nieuwe Defender. Deze zou teveel aandacht besteden aan luxe en comfort en daardoor het befaamde DNA van de eerste generatie Defender verloochenen. Initieel vroeg hij zelfs vriendelijk aan Jaguar Land Rover of hij de plannen, rechten én fabriek mocht overkopen. Toen dat geen optie bleek te zijn … deed hij het dan maar zelf. En zie nu die Ineos Grenadier blinken!

De Ineos Grenadier wordt in Frankrijk (Hambach) geproduceerd en oogt visueel zéér sterk zoals de iconische Defender van weleer. De aandrijflijn werd bij BMW ingekocht wat goede garanties moet bieden inzake duurzaamheid en kwaliteit. Afhankelijk van je voorkeur kan je voor een 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor (286 pk / 450 Nm) of 3.0-liter zes-in-lijn diesel (250 pk / 550 Nm) gaan. Permanente vierwielaandrijving (4WD) is standaard net zoals een behoorlijk avontuurlijke inborst.

Voor de Belgische markt werkt Ineos samen met Hedin Automotive die we vooral kennen van de diverse Mercedes showrooms. De primeur is zowaar weggelegd voor Lokeren (Oeverstraat 5). Testritten maken is momenteel (nog) niet mogelijk, wel kan in een “cosy interieur” kennis maken met drie Ineos Grenadier exemplaren in diverse specificaties. Hedin zal spoedig een tweede Ineos showroom openen in Luxemburg.

De Ineos Grenadier kan je momenteel bestellen als Station Wagon (5 zitplaatsen) of Utility Wagon (2 of 5 zitplaatsen, lichte vracht). Reken op een Belgische Ineos Grenadier prijs van minimaal 67.000 euro … al betaal je gemakkelijk 87.000 euro voor een leuke configuratie. Normaliter volgt er later nog een derde Double Cab Pick-up variant.

Allen naar de Ineos showroom in Lokeren! Digitaal kan je terecht op hun website.