Belgische prijs INEOS Grenadier (2022): vanaf 60.990 euroDe bijzonder stoere, avontuurlijke en veelzijdige INEOS Grenadier – zeg gerust een originele Defender – kent zijn Belgische prijs!

Na een bijna iconische carrière van 70+ jaar ging de Defender nog niet zo lang geleden op pensioen. Land Rover kwam vervolgens met een gloednieuwe generatie die volledig voldoet aan het hedendaagse eisenpakket. Op visueel vlak bleef het gelukkig allemaal zeer herkenbaar terwijl er aan de terreinvaardigheid ook niet geraakt werd. Toch is het voor vele liefhebbers net wat te comfortabel en/of toegankelijk…

Zo ook voor de Britse ondernemer Jim Ratcliffe die met zijn INEOS chemiebedrijf het bijzonder goed deed. Als wielersponsor komen ze dan ook geregeld in de media. Ratcliffe kopieerde het originele Defender concept (oerdegelijk/robuust, vierwielaandrijving, ladderchassis en bijzonder veelzijdig) in de INEOS Grenadier. Hetzij met een moderne touch. Voor de rechtbank overleefden ze zelfs een plagiaatclaim van Land Rover!

Om goed in te kunnen spelen op lokale noden komt de INEOS Grenadier offroader zowel met een 3.0-liter zes-in-lijn benzine- en dieselmotor. Ongeveer 300 pk sterk en afkomstig van BMW. De 8-traps automaat is dan weer ZF. Prestatiecijfers volgen later maar moeten “voldoen”.

Belgische prijs INEOS Grenadier

Midden 2022 maakt INEOS zich klaar voor de nakende Grenadier marktlancering en productiestart te Frankrijk. Daarvoor werd er samengewerkt met de specialisten van Magna Steyr … die voor Mercedes de G-Klasse bouwen in Graz! In België werd de Hedin Automotive concessiegroep als lokale partner gekozen.

Intussen werden de prijs ook al vrijgegeven voor zo’n INEOS Grenadier. Enerzijds is er het werkpaard (Utilty Wagon) met twee of vijf zitplaatsen als “lichte vracht”. Hiervoor betaal je minstens 60.990 euro.

Daarnaast is er ook Grenadier Station Wagon uitvoering die bij de lancering in twee leuke Belstaff special edition’s komt. Zijnde Trailmaster en Fieldmaster. Beide varianten krijgt een prijs opgepakt van minimaal 70.490 euro. Later zou er ook nog een INEOS Grenadier pick-up volgen!

Wie een blik werpt op de prijslijst van de nieuwe Land Rover Defender noteert een prijsverschil van (slechts) enkele duizenden euro’s.