Officieel: INEOS Fusilier offroader EV REX (2024)Het stoere gamma van INEOS wordt binnenkort aangevuld met de zuiver elektrische Fusilier offroader die je desgewenst ook range-extender (met ondersteunende benzinemotor) kan krijgen.

De nieuwe Defender is blijkbaar té luxueus voor Jim Ratcliffe … en dus kwam de Britse miljardair dan maar zelf met een waardige opvolger. Dat is zowat het verhaal van de INEOS Grenadier in een notendop. Naast de klassieke (ruige) SUV is er met Quartermaster ook een technisch gerelateerde pick-up versie voorhanden. En ergens tegen 2026 à 2027 krijgen deze het gezelschap van de iets compactere Fusilier nieuwkomer. Zuiver elektrisch maar desgewenst ook met een kleine benzinemotor (als range extender) te verkrijgen!

De INEOS Fusilier is gloednieuw en momenteel kunnen/willen ze weinig tot geen technische details vrijgeven. Wel communiceren met enige fierheid dat de batterijpack (van Samsung) mooi tussen de wielen gepositioneerd zal worden (lees: skateboard platform). En dat ze met het doorgedreven gebruik van aluminium het gewicht zoveel mogelijk willen beperken. Anno 2024 toch een euvel waar veel EV’s aan zondigen!

Met vierwielaandrijving (en dus twee elektromotoren?) mikken ze op “world-class off-road capability with zero compromise to on-road performance”. Designmatig lijkt de mosterd alvast gehaald bij de Suzuki Jimny en Mercedes G-Klasse. In de kleurboek verwelkomen we enkele frisse tinten naar de gekende Shale Blue, Stirling Silver, Donny Grey en Inky Black lakkleuren.

Net zoals de Grenadier zal de Fusilier bij Magna Steyr (in Oostenrijk) gebouwd worden. De early adopters verwijzen we graag door richting Hedin Automotive in Lokeren. Daar vragen ze minimaal 76.000 euro voor de Grenadier, we gaan er vanuit dat de Belgische prijs van de Fusilier (iets) lager zal liggen.