Officieel: INEOS Grenadier Quartermaster double cab pick-up (2023)Zeg niet gewoon pick-up tegen de stoere INEOS Grenadier Quartermaster met een laad- en sleepvermogen van 750 kg en 3.500 kg!

Je zou de ruige INEOS Grenadier gerust als “fake Defender” kunnen omschrijven maar dan doe je het Britse project misschien teveel oneer aan. Visueel is het alvast zéér duidelijk waar ze de mosterd haalden. Maar daar waar Land Rover duidelijk de kaart van meer luxe en comfort trekt wil de INEOS Grenadier gewoon puur, rauw en avontuurlijk blijven.

De INEOS Grenadier was er reeds als Station Wagon (5 zitplaatsen) en Utility Wagon (2 of 5 zitplaatsen, lichte vracht). Nu komt daar de Grenadier Quartermaster double cab pick-up bij, hier werd het ladderchassis 30,5 cm langer. In de laadbak (1564 x 1619 mm) past er gemakkelijk een Europallet (max 750 kg). Naast diverse personalisatiemogelijkheden kan je hier ook opteren voor bevestigingsringen, stopcontact en een rolluiksluiting. De achterklep functioneert desgewenst als zitbank, toch tot 225 kg. Aan de trekhaak mag er nog eens 3.500 kg!

Op motorisch vlak volgt deze Grenadier zijn soortgenoten. Er is dus keuze tussen een 3.0-liter zes-in-lijn van BMW op benzine (286 pk) of diesel (249 pk). Steevast gekoppeld aan de befaamde ZF automaat met 8 verzetten. Inzake uitrustingsniveau’s kan je eveneens opteren voor de gekende Trialmaster en Fieldmaster varianten naast een naamloze basisversie. Dankzij de blijvende aanwezigheid van intelligente vierwielaandrijving, een sperdifferentieel en low gearing is er weinig terrein dat de INEOS Grenadier Quartermaster niet betreden kan. Interieurverschillen zijn er niet.

Voor een bestelbon en/of meer informatie verwijzen we jullie graag door naar Hedin Automotive in Lokeren! Reken op een kleine meerprijs (2.000 euro?) ten opzichte van de Grenadier Station Wagon.