Elektrisch automerk Maxus maakt Belgische intrede

Elektrisch automerk Maxus maakt Belgische intrede - Alcomotive GroepVoor de Belgische, Luxemburgse en Zwitsers markt zal Alcomotive de elektrisch aangedreven Maxus bestelwagens verdelen.

De Alcomotive Groep (voorheen Alcopa) kennen we uiteraard van de Belgische vertegenwoordiging van Hyundai, Isuzu, Suzuki en Ssangyong, daar mogen we nu ook het elektrische Maxus bijrekenen. Maxus is in Europa nog vrij onbekend in tegenstelling tot in China, daar maakt het deel uit van het grote SAIC Automotive concern.

In een eerste fase zal Maxus zich hier focussen op de commercialisatie van de EV80 (136 pk / 310 Nm), een grote bestelwagen met laadvermogen van 950 kg die leverbaar is met een medium of hoog dak. Al bestaat er ook een chassis-cabine combinatie met een laag dak. De EV80 haalt een autonomie (NEDC) van 192 km en kan in twee uur volledig opgeladen worden aan een snellader, de topsnelheid werd gelimiteerd op 100 km/u. In ruil voor 54.990 euro (exclusief BTW) kan je snel in je gloednieuwe Maxus EV80 rondrijden!

Vanaf maart 2020 komt daar de compacte EV30 (115 pk / 255 Nm) bij, te verkrijgen met korte of lange wielbasis en een 35 kWh (220 km rijbereik) of 52,5 kWh (300 km rijbereik) batterij. Erna volgt dan de grote EV90 met een riant laadvermogen/batterijcapaciteit.

Officiële Maxus verdeelpunten zullen snel het daglicht zien waarbij er in eerste instantie gekeken zal worden naar de bestaande merken/concessiehouders binnen de grote Alcomotive Groep. Net zoals bij die andere merken zal ook Maxus kunnen terugvallen op een uitstekende garantiepakket van 5 jaar en 5 jaar pechverhelping.

Meer informatie staat op hun gloednieuwe website!

Elektrisch automerk Maxus maakt Belgische intrede - Alcomotive Groep

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...