Officieel: XPENG G6 EV SUV (2024)Na de P7 en G9 heeft de ambitieuze nieuwkomer XPENG met de G6 SUV nog een zuiver elektrisch model klaar voor de Europese markt.

Het nieuwe Chinese automerk XPENG is vermoedelijk jaloers op de enorme Europese interesse voor de Tesla Model Y. En dus introduceren ze hier de elektrische G6 SUV met soortgelijke afmetingen/specificaties. Ook de vormgeving oogt sterk gelijklopend met de eerdergenoemde Amerikaan!

Onderhuids prijkt het SEPA 2.0 platform. Dat is goed nieuws voor de binnenruimte met plaats voor vijf inzittenden en 571 liter bagage. Tevens kan je zo supersnel snelladen (280 kW DC).

De XPENG G6 SUV is beschikbaar met twee verschillende batterijen, zijnde 66 kWh (LFP) of 87,5 kWh (NCM) groot. Dat resulteert in een actieradius van 435 km of 550 à 570 km (WLTP).

De XPENG G6 RWD Standard Range basisversie is achterwielaangedreven met één elektromotor (258 pk / 440 Nm), de RWD Long Range is iets krachtiger (286 pk / 440 Nm). Net zoals bij de grotere G9 voorziet XPENG een AWD Performance topversie met twee elektromotoren en dus vierwielaandrijving. Deze G6 is 476 pk / 660 Nm sterk, doet 0-100 sprintjes in 4 seconden en haalt maximaal 200 km/u.

Naast lovende woorden omtrent de afwerking/materiaalgebruik, intelligent Xmart OS besturingssysteem en hedendaagse XPILOT ondersteuning benadrukt XPENG dat de G6 EV SUV met een royale basisuitrusting komt. Denk aan riante infotainmentdisplays, 960 Watt audiosysteem, warmtepomp, reusachtig glazen panoramadak, verstelbare en verwarmde zetels en zelfs V2L functionaliteit! Al zijn we vooral benieuwd naar de Belgische commercialisatie waarvoor ze in zee gaan met Hedin Automotive.

Prijzen werden nog niet vrijgegeven, vermoedelijk zullen deze (net) onder de 50.000 euro grens beginnen.