Ook het Chinese automerk Exlantix komt naar België EV ES ET (2023)Het Chinese automerk Exlantix maakt binnenkort zijn Europees debuut met de zuiver elektrische ES (berline) en ET (SUV) modellen.

Met BYD, Lynk & Co, Aiways, Hongqi en spoedig Zeekr strijken er steeds meer en meer Chinese autoconstructeurs neer in Europa. En eigenlijk mogen we Polestar, MG en Smart hier ook bijrekenen. Het (gigantische) Chinese conglomeraat Chery International wil niet achterblijven en zal spoedig hier hun Omoda, Jaecoo en Exlantix automerken lanceren. Exlantix wordt als luxemerk uitgespeeld en wil tegen eind 2024 fysiek in België (en Luxemburg) aanwezig zijn met de ES berline en ET SUV.

Specifieke (technische) details werden nog niet vrijgegeven. Wel een hoop veelbelovende uitspraken zoals “een focus op zowel design als functionaliteit”, “ontworpen voor de vooruitstrevende en milieubewuste automobilist” en “designed by the wind”. Dat laatste heeft een gunstige invloed op het verbruik en dus het rijbereik. Met een volle batterij zou de Exlantix ES AWD 530 km (WLTP) ver geraken, de ET moet tevreden zijn met een actieradius van 475 km. Zowel accelereren, remmen én laden zou ook snel moeten verlopen.

Naast een Belgische marktintroductie wil Cherry het luxueuze Exlantix ook in Duitsland, Nederland, Mexico, Kazachstan en het Midden-Oosten op de markt brengen. Prijzen werden nog niet vrijgeven net zoals waar de verkooplocaties zullen liggen. Op www.exlantix.be staat er momenteel ook nog geen verdere info.

De Belgische plannen van zustermerk Omoda zouden intussen ook al vergevorderd zijn. Zo zou de compacte Omoda 5 SUV in de lente van 2024 al beschikbaar zijn met een prijskaartje onder de 40.000 euro!

Ook het Chinese automerk Exlantix komt naar België EV ES ET (2023)