Update schenkt Audi Q4 e-tron meer vermogen en een groter rijbereik EV MY24 (2023)De populaire Audi Q4 e-tron modellen ondergaan een technische update die voor méér vermogen, een groter rijbereik en extra uitrusting zorgt. Ook worden ze vanaf nu bij Audi Brussels gebouwd!

Relatief snel na de lancering van de Q4 e-tron SUV en lifestyle Q4 Sportback e-tron komt Audi met een update (MY24). Verwacht daarbij geen (ingrijpende) visuele verschillen, onderhuids noteren we wél de nodige interessante nieuwigheden.

Zo krijgen alle Q4 e-tron’s nu een synchrone elektromotor met permanente magneet op de achteras. Dat is goed voor méér vermogen en dit vooral efficiënter wat een positieve invloed heeft op het rijbereik. Met een extra elektromotor vooraan ontstaat er vierwielaandrijving die Audi als quattro omschrijft.

De Q4 e-tron 40 basisversie verdwijnt en alle varianten krijgen een 77 kWh accupack mee. Beginnen doen we nu met de Q4 e-tron 45 met 286 pk, desgewenst als quattro verkrijgbaar. Erboven prijkt de Q4 e-tron 55 quattro (voordien 50 quattro) met 340 pk! Deze doet 0-100 km/u in 5,4 seconden. De topsnelheid is steeds begrensd op 180 km/u. Dankzij geoptimaliseerd thermisch beheer haalt de Audi Q4 Sportback 45 e-tron nu een rijbereik van maximaal 562 km (WLTP)!

Laden kan aan 135 kW (DC) in het geval van de achterwielaangedreven varianten, de Q4 e-tron quattro’s kunnen overweg met 175 kW (DC) aan de snellader. Naast het voorverwarmen van de batterij wordt deze nadien nu ook extra gekoeld indien nodig.

Audi Q4 e-tron update kost misntens 57.270 euro

De Audi Q4 e-tron basisuitrusting werd aangedikt met MMI navigatie, automatische kofferklep, verwarmde voorzetels en lane departure warning met emergency assist en fatigue assist. Daarnaast werd ook het stuurgevoel en demping gefinetuned. Het Belgische prijskaartje van de Audi Q4 e-tron stijgt met deze update tot minstens 57.270 euro euro.

Vanaf eind 2023 rolt de Q4 e-tron ook bij Audi Brussels van de band! Dit om de productiecapaciteit te verhogen en dus snellere levertermijnen te kunnen bieden.

Uiteraard krijgen de de technisch gerelateerde Skoda Enyaq iV en Volkswagen ID4/ID5 modellen een soortgelijke update!