Belgische prijs Ford Explorer Electric EV SUV (2024): vanaf 44.950 euroBij deze kennen we de prijs van de zuiver elektrische Ford Explorer Electric SUV met maximaal 602 km rijbereik.

Eerder was er reeds een (zéér imposante) Ford Explorer Plug-in Hybrid … maar die heeft niets te maken met de gelijknamige Explorer Electric. Zoals de naam doet vermoeden is deze zuiver elektrisch en qua formaat sluit hij een pak beter aan bij de Europese noden. Cijfermatig neigt het zelfs sterk naar de recent vernieuwde Kuga!

Na eerdere lovende (marketing)woorden omtrent de looks, het interieur, de technologie en de aandrijflijn geeft Ford nu de prijs vrij die ze vragen voor de veelbelovende Explorer Electric. Naast een naamloze basisversie is er tevens een rijkelijk uitgeruste Explorer Electric Premium uitvoering. Dan geniet je onder meer van een B&O audiosysteem (10 luidsprekers), sfeervolle interieurverlichting en Dynamic Matrix LED koplampen.

Belgische prijs Ford Explorer Electric (2024)

Standard Range (52 kWh) RWD 170 pk: vanaf 44.950 euro
Extended Range (77 kWh) RWD 286 pk: vanaf 48.950 euro
Extended Range (79 kWh) AWD 340 pk: vanaf 60.950 euro

Meerprijs Ford Explorer Electric Premium: +3.700 euro

Om de productie te kunnen optimaliseren/stroomlijnen zijn er geen duizend-en-een opties voorhanden, toch is personalisatie is perfect mogelijk. Naast de frisse Arctic Blue lanceringskleur zijn er vijf alternatieven beschikbaar. Verder kan je nog bijbetalen voor sportzetels, 21” lichtmetalen velgen, panoramisch zonnedak, inklapbare trekhaak, AGR Seat Pack en het Driver Assistance Pack. Voor een warmtepomp moet je nogmaals 1.200 euro betalen!

Afhankelijk van de gekozen uitvoering kan je snelladen aan 115, 135 of 185 kW (DC). Met een klassieke laadpaal of Wallbox lukt het aan 11 kW (AC). Het rijbereik van de Ford Explorer Electric ligt zo op respectievelijk 384 km, 602 km of 566 km. De topversie doet 0-100 km/u in 5,3 seconden en haalt maximaal 180 km/u.

De commerciële focus ligt initieel wel op de Ford Explorer Electric modellen met grote(re) batterijpack. Een Explorer Electric bestelbon tekenen kan vanaf NU bij de Belgische Ford verdeelpunten. Spoedig zullen daar ook de eerste exemplaren opduiken.