Officieel: Ford Kuga SUV facelift (2024)Met een (voornamelijk technologische) facelift maakt Ford de populaire Kuga SUV opnieuw wat interessanter!

Aan talloze concurrenten geen gebrek in het overbevolkte SUV C gamma, om nog maar te zwijgen van de vele EV nieuwkomers die op dezelfde doelgroep mikken. Ford gelooft toch nog steeds sterk in de populaire Kuga en trakteert deze SUV op een interessante facelift.

Ford spreekt van een nieuw, fris en vooral zelfverzekerd design. Grootste herkenningspunten zijn de doorlopende (“opvallende”) LED lichtbalk in de grille en de aangepaste LED lichtblokken. Achteraan blijven visuele verschillen uit. Ook benadrukken ze de unieke designelementen van de Titanium, ST Line en Active uitrustingsniveau’s. De personaliseringsmogelijkheden worden uiteraard aangedikt, onder meer met de knappe Bursting Green (lees: British Racing Green achtige) groentint!

Binnenin vinden we het SYNC4 infotainmentsysteem (13,2” ipv 12,3”) terug met dubbel zoveel rekenkracht én draadloze Apple CarPlay / Android Auto functionaliteit. Achter het stuurwiel prijkt er nog steeds een 12,3” digitaal instrumentenpaneel. De Kuga presteert bovengemiddeld goed met zijn 1.600 kg trekvermogen, dankzij de Trailer Connection Checklist verlopen koppelingen nu nog veiliger.

Op motorisch vlak profiteert voornamelijk de Ford Kuga Plug-in Hybrid van deze facelift. Dit in de vorm van 18 pk extra waardoor het systeemvermogen nu op 243 pk ligt. Daardoor neemt de 0-100 km/u sprint slechts 7,3 seconden in beslag wat 2 seconden sneller is dan voordien! De accucapaciteit (14,4 kWh) bleef onaangeroerd wat voor een zuiver elektrische autonomie van 69 km zorgt. Ook de klassieke en 180 pk sterke Kuga Hybrid rekent op de 2.5-liter benzinemotor. Daarnaast spreekt Ford tevens van een 1.5-liter EcoBoost mild hybride benzinemotor (150 pk / 240 Nm), over eventuele EcoBlue dieselvarianten werd niet gecommuniceerd.

De Ford Kuga facelift is vanaf januari 2024 te bestellen bij de Belgische verdeelpunten. Onder meer Full LED koplampen en Automatic High Beam Control behoren nu tot de basisuitrusting.

Lees hier onze rijtest met de Ford Kuga!