Officieel: Ford E-Tourneo Courier Active EV MPV SUV (2023)Is het een MPV? Of een SUV? Hoe dan ook, de zuiver elektrische Ford E-Tourneo Courier wil vooral functioneel en veelzijdig zijn!

Geboren voor het avontuur, klaar om te spelen en een multi activity vehicle met vijf zitplaatsen. Zo omschrijft Ford vol enthousiasme de E-Tourneo Courier nieuwkomer! Na de stoere Explorer Electric al de tweede EV die Ford dit jaar lanceert. Tegen eind 2024 moet de teller zowaar op 10 nieuwe e-modellen staan.

Designmatig noteren we de nodige SUV elementen … in eerder een MPV koetswerkvorm. Daardoor profiteer van je de nodige binnenruimte terwijl de buitenafmetingen relatief compact blijven. Hoeveel liter bagage er in de koffer van de E-Tourneo Courier past gaf Ford wel niet mee, wel dat het 44% méér is dan voordien. In de frunk is er wel al officieel plaats voor 44 liter.

Het dashboard oogt behoorlijk modern met een digitaal instrumentenpaneel en 12” SYNC4 infotainmentsysteem. Hierin vinden we allerhande moderne functionaliteit en via over-the-air updates kan het gemakkelijk aangevuld worden. Uiteraard met draadloze Apple CarPlay en Android Auto connectiviteit.

De 136 pk / 290 Nm sterke elektromotor staat garant voor degelijke prestaties zonder die te staven met cijfermateriaal. Laden kan zowel aan 11 kW (AC) of 100 kW (DC), reken hiervoor respectievelijk 6u en 35 minuten aan de laadpaal. Hoe groot de batterijpack is werd nog niet gecommuniceerd.

De productie wordt midden 2024 opgestart in de fabriek van Craiova (Roemenië). Ook de zuiver elektrische Puma zal hier geproduceerd worden.

Naast de EV telg volgt er (iets sneller) ook een klassieke Ford Tourneo Courier met de 1.0-liter EcoBoost benzinemotor (125 pk). Tegen de zomer kan je deze al bestellen bij de lokale Ford verdeler. De E-Tourneo Courier prijzen verwachten we tegen het einde van het jaar.