Kooptip: Ferrari Enzo & FXX van Schumacher

Te Koop: Ferrari FXX en Enzo van Michael Schumacher
Ferrari’s zijn een goede investering, zeker als het gaat over de Ferrari Enzo en FXX van Michael Schumacher.

Gegeven zijn palmares is Michael Schumacher de beste F1-piloot aller tijden. Na zijn start bij Jordan en erna bij Benetton-Ford startte hij zijn zegereeks bij de Scuderia Ferrari, met 5 wereldtitels op een rij tussen 2000 en 2004! Met 91 zeges en 7 wereldtitels kan statistisch gezien niemand uit de F1 wereld met hem vergeleken worden, al had hij volgens sommigen vaak iets teveel over om te winnen.

Al dat succes zorgde er uiteraard voor dat hij geen boterham minder moest eten. Zeker bij Ferrari had hij niet te klagen: zijn prestaties met het Italiaans team leverden hem zelfs een ereburgerschap op in Maranello. Een bijzonder unieke Ferrari Enzo Ferrari kreeg hij ook cadeau, goed voor 660 pk uit een 6.0-liter grote V12. Met slechts 400 geproduceerde exemplaren doet deze het zeer goed op de huidige verkoopsmarkt, al doet de Ferrari FXX het nog beter.

Deze doorontwikkelde racevariant van de Enzo mag enkel op het circuit en kan je als vermogende Ferrari fanboy kopen om zo – naast genieten van 850 pk – bij te dragen aan de technologische ontwikkeling van de seriemodellen. Alle 20 exemplaren zijn uitgevoerd in het typerende Ferrari rood, al kreeg Michael Schumacher een zwart exemplaar als bonus voor zijn hard labeur.

Schumacher is nu echter in dienst als F1 consultant voor Mercedes AMG en kreeg een leuke SLS en C63 AMG Black Series als speeltje. Hierdoor is er veel minder tijd om te genieten van de Italiaanse parels en worden de Ferrari Enzo en FXX dus in de etalage gezet. De rode Enzo – met unieke handtekeningen onder de motorkap – heeft 8.500 kilometer op de klok staan en is de jouwe voor een goede €1.400.000. De FXX is een stuk exclusiever en kost je minstens €2.100.000. Indien je interesse en een grote zak geld hebt mag je alleszins langsgaan bij Ferrari Zenith Sion in Zwitserland.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...