Volvo Car Gent mag ook de zuiver elektrische Volvo EX30 bouwen (2023)Zeer goed nieuws voor onze Volvo Car Gent fabriek waar ze vanaf 2025 ook helpen met de productie van de compacte Volvo EX30 EV SUV!

Terwijl de gloednieuwe Volvo EX30 nog maar net bij de lokale verdeler staat lopen de bestellingen bijzonder vlot binnen. Zodanig vlot zelfs dat de Zweedse autobouwer extra productieruimte nodig heeft. De EX30 enkel en alleen in Zhangjiakou (China) bouwen bleek geen optie .. en dus springen ze bij Volvo Car Gent op de kar! Hier produceren ze alreeds de zuiver elektrische XC40 Recharge en diens lifestyle C40 Recharge evenknie. Het produceren van een derde elektrische SUV EV is goed nieuws voor de lokale werkgelegenheid en bedrijfszekerheid voor de meer dan 3.000 werknemers. Onder meer te danken aan hun eigenste batterijfabriek.

Naast het verhogen van de productiecapaciteit kan Volvo met de Gentse EX30 productie ook flexibeler omgaan met vraag/aanbod. En snellere levertermijnen natuurlijk! Gezien het aantrekkelijke totaalpakket (en de scherpe prijs) wordt er héél wat verwacht van de Volvo EX30.

Tegen 2025 moeten de eerste EX30 modellen (en de stoere EX30 Cross Country) van de band rollen bij Volvo Car Gent! Tegen 2030 wil Volvo enkel nog zuiver elektrische modellen aanbieden. Naast de in Gent geproduceerde SUV EV’s is er ook al een Volvo EX90 SUV.

Recentelijk werd ook beslist dat Audi Brussels de populaire Q4 e-tron mocht produceren naast de bestaande Q8 e-tron modellen. Later werd daar wel (tijdelijk?) op teruggekomen. Hopelijk loopt het in Gent anders!