Volvo Car Gent opent state-of-the-art batterijfabriek (2020)

Volvo Car Gent opent state-of-the-art batterijfabriek (2020)De zuiver elektrische Volvo XC40 Recharge heeft vanaf nu zijn eigen batterijfabriek.

Bij Volvo Gent produceren ze nu de populair XC40 crossover en de V60 Break, binnenkort komt daar de zuiver elektrische XC40 Recharge T8 bij. Daarvoor werd de voorbije jaren in Gent een gloednieuwe batterijfabriek opgetrokken (5000 m2 groot en 95 meter lang) waarbij ze batterijencellen van LG Chem en CATL inbouwen in passende batterijpacks van ongeveer 500 kg.

Op termijn zal ook de productiefaciliteit in South Carolina (Amerika) een dergelijke batterijfabriek krijgen, in China hebben ze reeds een soortgelijke faciliteit voor de lokale XC40 Recharge productie en de technisch gerelateerde Lynk&Co en Polestar 2. Daarvoor keken ze direct naar de opgedane kennis en ervaring van Volvo Car Gent!

Midden maart beginnen ze voorzichtig met de productie, na de zomervakantie moet de nieuwe batterijlijn op volle toeren beginnen draaien en de XC40 Recharge’s afgeleverd worden. De 78 kWh batterij zorgt voor een rijbereik van 400 km, de twee elektromotoren zorgen voor 408 pk en een 0-100 sprint in minder dan vijf seconden.

De Volvo XC40 Recharge T8 kan je reeds bestellen vanaf 62.900 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...