Officieel: Renault Clio (2019)

Officieel: Renault Clio (2019)Daar hebben we de nieuwe generatie van de Renault Clio, een compacte Franse stadswagen!

Met de vijfde generatie Clio is Renault klaar voor een verderzetting van het succesverhaal, sinds 1990 vinden we deze compacte hatchback vooraan in het B-segment terug. Ongetwijfeld de belangrijkste reden om geen risico’s te nemen op designvlak, de nieuwe Clio sluit met zijn frisse looks dan ook (zéér) goed aan bij zijn voorganger.

Designer Laurens van den Acker (NL) spreekt van een meer volwassen vormgeving met de grote(re) grille, scherpe Full LED lichtblokken met C-vormige dagrijverlichting (à la Mégane en Talisman), een mooi weggestoken achterportier en chroom details voor ondermeer de raamomlijsting. Op vlak van personalisatie verwelkomen we ondermeer drie nieuwe koetswerkkleuren (Orange Valencia, Brun Vison en Bleu Celadon) wat het totaal op 11 brengt, daarnaast voorziet Renault ook een Clio R.S. Line (focus op sportieve details, ver vervanging van de GT Line) en Clio Initiale Paris (focus op luxe) uitvoering.

De nieuwe Clio is 1,4 cm korter en 3 cm lager dan het voorgaande model wat de aerodynmica ten goede moet komen aldus Van den Acker, desondanks beloven ze een ruimer interieur. De bagageruimte heeft een dubbele bodem en groeit met 26 liter naar 391 liter. Om nog meer laadruimte te creëren kan de achterbank neergeklapt worden tot een volledig vlakke laadvloer.

Binnenin trekt Renault volledig de kaart van digitalisering, voor analoge tellers is er vanaf nu geen plaats meer in de Clio. De digitale tellerpartij komt in een 7” en 10” variant met diverse weergaveopties, centraal prijkt er een verticaal 9.2″ Smart Cockpit infotainmentsysteem dat de navigatie, multimedia, connectiviteit en dergelijke omvat. Ook een draadloze smartphone oplader is hier terug te vinden net zoals een resem mogelijkheden om de Clio naar je persoonlijke smaak aan te passen.

Details omtrent het motorengamma geeft Renault op dit moment nog niet vrij.

De nieuwe Clio beleeft zijn wereldpremière tijdens de Autosalon van Genève 2019, na de zomer moet hij zijn opwachting maken bij de lokale Renault verdeler.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...