Officieel: Mazda 2 Hybrid (2021)Dankzij een innige samenwerkingsakkoord wordt het Mazda 2 gamma binnenkort aangevuld met een klassieke hybride, goed voor 116 pk!

Naast een zuiver elektrische MX-30 heeft Mazda ook diverse modellen met mild hybride techniek in de aanbieding. Toch volstaat dat blijkbaar niet om te voldoen aan de strenge Europese CO2 regels. Gelukkig hebben ze goede contacten bij Toyota en kunnen ze bestaande hybride techniek gebruiken in de compacte Mazda 2 stadswagen. Al hadden ze misschien toch wat meer moeite kunnen doen, nu zijn de gelijkenissen (lees: andere badge) wel bijzonder sterk…

Maar laat dat de (hybride)pret niet drukken. De nieuwe Mazda 2 Hybrid zal plaatsnemen naast het bestaande model/gamma en is voorzien van een 1.5-liter benzinemotor (93 pk). Die krijgt op zijn beurt ondersteuning van een elektromotor (80 pk), batterijpack (0,8 kWh) en klassieke CVT automaat.

Desondanks de beperkte batterijcapaciteit volstaat dit om overtollige energie op te slaan en vervolgens weer aan te wenden om zo de verbrandingsmotor te ontlasten. Uiteindelijk goed voor aantrekkelijke verbruikscijfers in de vorm van 3,8 liter benzine per 100 km en 87 g/km CO2. Toch met de kleine velgen (15″ of 16″). Voor de 0-100 sprint voorzie je hier best 9,7 seconden.

Begin 2022 is de Mazda 2 Hybrid beschikbaar aan een nog ongedefinieerde Belgische vanafprijs. Tegen 2030 wil de Japanse autobouwer haar gemiddelde CO2 uitstoot met 50% terugdringen om tegen 2050 zelfs koolstofneutraal te zijn.