Officieel: MG EHS Plug-in Hybrid (2020)MG introduceert de EHS Plug-in Hybrid.

Na de volledig elektrische ZS EV crossover is dit het tweede model van MG in Europa. EHS staat voor Electric Hybrid SUV en biedt moderne aandrijflijntechniek in de vorm van een 1.5-liter turbobenzine (162 pk / 250 Nm) en elektromotor (122 pk / 230 Nm), tezamen staat er 258 pk / 370 Nm paraat! En dankzij de 43 g/km CO2 (WLTP) is de Europese Chinees ook behoorlijk fiscaal interessant!

De MG EHS Plug-in Hybrid doet 6,9 seconden over de klassieke 0-100 sprint, de topsnelheid werd niet gespecificeerd. Wel is er een 16,6 kWh lithium-ion batterij die ervoor zorgt dat een elektrische autonomie van 52 km haalbaar moet zijn, dankzij de interne boordlader van 3,7 kW pakt een volledige laadbeurt ongeveer 4u30 in beslag. Al probeert de EHS Plug-in Hybrid ook zoveel mogelijk energie te recupereren tijdens het rijden, uitbollen en/of remmen.

In de koffer van de MG EHS PHEV past er sowieso 448 liter, wanneer je de achterbank plat legt wordt dat zowaar 1.375 liter. Vooraan zit er dan weer een digitaal instrumentenpaneel (12,3”) en modern infotainmentsysteem (10,1”) met slimme TomTom navigatie, DAB+ en (draadloze!) Apple CarPlay / Android Auto ondersteuning. Ook qua veiligheid/rijhulp staan alle gekende systemen paraat! Goed voor de maximale score tijdens de NCAP crashtesten.

De MG EHS Plug-in Hybrid is beschikbaar in twee uitvoeringen (Comfort en Luxury), vier carrosseriekleuren (zwart, wit, rood en zilver) en twee interieurkleuren (zwart en rood). Met een vanafprijs van 34.985 euro wordt het geheel zowaar nog aantrekkelijker!