Spyshots: Mercedes EQ C (2020)

Spyshots: Mercedes EQ C SUV (2020)Bij Mercedes zijn ze (bijna) klaar voor een grootschalig elektrisch EQ offensief!

Het gamma van Mercedes groeide de voorbije jaren op alle vlakken (Maybach, AMG, SUV …) als een kool maar de grootste uitdaging moet nog komen, namelijk een doorgedreven elektrificatie van bestaande modellen. In tegenstelling tot de eeuwige concurrent uit München zitten ze op dat vlak ietwat achter vandaar dat het Generation EQ Concept van weleer de voorbode was voor een gamma aan zuiver elektrische bolides.

Op termijn moet er van bijna elk Mercedes’ model een EQ versie komen (EQ A, EQ B, EQ C, EQ E, EQ S, …) en de elektrische variant van de GLC SUV mag de spits afbijten. Diverse prototypes zijn momenteel nog druk in de weer met het innovatieve product volledig te perfectioneren, om het uiteindelijke design nog wat te verbergen krijgt de EQ C momenteel nog een eigenzinnige bestickering aangemeten.

Als Das Haus zich ietwat aan de specificaties van het conceptmodel houdt krijgen we een elektrische actieradius van 500 km, twee elektromotoren (= vierwielaandrijving) en de mogelijkheid om via snelladers heel snel (100 km in 5 minuten) de batterijen terug op te laden. Qua prestatiepotentieel mag je rekenen op een 400 pk – à la Jaguar I-Pace en Audi e-tron SUV – met een 0-100 chrono van minder dan 5 seconden.

De onthulling van de Mercedes-EQ C staat op de planning voor 2019, vermoedelijk op het internationale Autosalon van Genève in maart. De marktlancering is wel pas voorzien tegen 2020.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...