Officieel: Mercedes Generation EQ Concept – elektrisch submerk

Officieel: Mercedes Generation EQ Concept - elektrisch submerk Na het sportieve AMG geweld of de Maybach luxe komt Mercedes-Benz nu met een zuiver elektrische EQ familie. Een stoere SUV (EQC?) blijt de spits af!

De generation EQ – Electric Intelligence – wordt pas tegen 2019 tastbaar en zal een breed spectrum aan modellen omvatten, momenteel is de B-Klasse Electric Drive de enige zuiver elektrische Mercedes-Benz die je vandaag de dag kan kopen.

De Generation EQ Concept heeft ongeveer de afmetingen van een GLC-Klasse maar is volledig elektrisch ontworpen en zo ook ontwikkeld. Het exotische tintje zal tegen het einde van het decennium wel minder aanwezig zijn, de eeuwige concurrent uit München toont alvast dat dergelijke elektrische wagens gerust kunnen uitpakken met hun (vreemde?) looks. Het gloednieuwe platform en onderdelen zijn volledig modulair en zal dus gebruikt worden voor de EQ familie, het gestroomlijnde design heeft dan weer een gunstige invloed op de luchtweerstand en dus het verbruik!

“Motorisch” werden er hier twee elektromotoren voorzien (één op elke as) en zit de accu mooi verwerkt in de bodemplaat. Goed voor een systeemvermogen van maximaal 300 kW (ongeveer 400 pk) en 700 Nm, daarmee kan je in minder dan 5 seconden aan 100 km/u sprinten. Een actieradius van 500 km is haalbaar aldus Das Haus, met behulp van moderne technieken kan je supersnel en draadloos de batterijen terug opladen!

Het interieurconcept is eveneens gloednieuw en dankzij de elektrische koetswerkbouw kan je een volledig andere indelen verkrijgen. De grote raampartijen bieden ook een optimale zichtbaarheid die aangevuld wordt met camera’s en hightech rijhulpsystemen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...