Officieel: Jaguar I-Pace SUV (2018)

Officieel: Jaguar I-Pace SUV (2018)En daar is hij dan in vol ornaat, de 100% elektrische Jaguar I-Pace SUV!

Gezien de immense interesse voor SUV’s en elektrische aandrijvingen besloot Jaguar om de onthulling van de gloednieuwe I-Pace bijzonder lang te rekken. Maar op het Autosalon van Genève was het eindelijk zo ver en kregen we de zuiver elektrische Brit eindelijk in vol ornaat te zien! En nog beter, je kan hem direct bestellen aan 78.990 euro!

Qua vormgeving past de I-Pace mooi tussen de bestaande E-Pace crossover en F-Pace SUV in, opvallend genoeg voorziet Jaguar hier een reguliere grille vooraan. Dat is enkel en alleen om de conventionele looks te behouden want een elektrische wagen heeft geen motorkoeling nodig. Personalisatie is uiteraard verregaand mogelijk met diverse uitvoeringen (S, SE en HSE en een speciale First Edition), velgen, koetswerkkleuren en accenten.

Binnenin oogt de I-Pace als een echte Jaguar met een hoogstaande afwerking en premium materiaalkeuze. In de koffer past er 656 liter bagage die met de achterbank plat nogmaals kan oplopen tot maar liefst 1.453 liter. Wie wil kan de Jaguar I-Pace zelfs verkrijgen met zeven zitplaatsen.

De 90 kWh sterke lithium-ion batterij zit ingewerkt in de vloer om een zo laag mogelijk zwaartepunt te creëren (beter voor het weggedrag), in optimale omstandigheden geraak je hiermee 480 km ver (volgens de strenge WLTP cyclus). Opladen kan met een krachtige snellader in 40 minuten (80%), aan een regulier 240V stopcontact duurt dat ongeveer 10 uur.

Qua prestaties hoeft de Jaguar I-Pace zeker niet onder te doen, zo zit je – dankzij 400 pk en 700 Nm – in minder dan 5 seconden aan 100 km/u! Al zijn dergelijke sprintjes ietwat nefast voor het rijbereik.

De eerste exemplaren van de Jaguar I-Pace worden tegen eind 2018 geleverd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...