Jaguar I-Pace rekent op snelle laadtijd en krachtige prestaties

Jaguar I-Pace rekent op snelle laadtijd en krachtige prestatiesOp 1/03 zal Jaguar eindelijk de volledig elektrische I-Pace SUV onthullen, in aanloop daarvan geven ze nog meer technische details vrij over de prestaties, productie en de mogelijkheid tot snelladen.

Na een lange ontwikkelingsperiode en diverse concepten maken we ons nu echt wel klaar voor de presentatie van de Jaguar I-Pace (niet te verwarren met de E-Pace crossover) op 1 maart, enkele dagen later zal hij de één van de sterren zijn op het Autosalon van Genève. Deze zuiver elektrische SUV moet de elektrificatie van Jaguar-Land Rover kracht bijzetten, tevens wachten we nu al behoorlijk lang op een volwaardige concurrent voor de Tesla Model X.

De productie van de I-Pace heeft Jaguar toegewezen aan de Oostenrijkse specialisten bij Magna Steyr, daar zullen de 400 pk / 700 Nm sterke SUV produceren. Het vermogen haalt de Jag uit een 90 kWh sterke batterij waarmee je – desondanks het stevige gewicht – in een viertal seconden aan 100 km/u zou moeten zitten.

Snelle acceleraties zijn leuk bij elektrische wagens maar belangrijker is het rijbereik. Jaguar hoopt om 500 km te kunnen afleggen, in de praktijk zal dat eerder uitkomen op 400 km wat nog steeds een puike prestatie is. In slechts 45 minuten kan je de accu ook tot 80% snel opladen, soortgelijk aan de snelladers van Tesla.

Prijzen zijn er op dit moment nog niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...