Officieel: BMW Z4 Roadster (2018)

Officieel: BMW Z4 Roadster First Edition G29 (2018)Na bijna twee jaar hebben we (eindelijk!) opnieuw een BMW Z4 Roadster!

Na het pensioen van de vorige generatie Z4 Roadster (midden 2016) was je als dakloze BMW liefhebber aangewezen op een 2-Reeks Cabrio, 4-Reeks Cabrio of 6-Reeks Cabrio. Voor een nieuwe speelse Roadster ging de Duitse premiumconstructeur samenwerken met Toyota (Supra) en moesten we het doen met een sexy conceptmodel. Tot nu, want op het Pebble Beach evenement laat BMW de nieuwe Z4 Roadster voor het eerst zien en dit als exclusieve First Edition.

BMW wil de nieuwe Z4 Roadster graag uitspelen met zijn dynamische proporties, emotioneel design en fascinerende sportiviteit, qua vormgeving sluit deze blitse cabrio zeer goed aan bij de recent onthulde 8-Reeks Coupé. Met het lage zwaartepunt, de perfecte 50:50 gewichtsverdeling, grote spoorbreedte en compacte wielbasis moet de Z4 Roadster ongetwijfeld garant staan voor een wendbaar rijgedrag en het benodigde rijplezier. Dit allemaal met je haren in de wind, mocht je dat willen!

De (gelimiteerde?) Z4 M40i First Edition is gezegend met de 360 pk sterke 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor, goed voor 0-100 sprint in slechts 4,6 seconden. Naast enkele unieke design- en uitrustingskenmerken (19” velgen, High Gloss Shadow Line spiegelkappen, Frozen Orange koetswerkkleur, ..) profiteer je bij deze M40i First Edition voornamelijk van het sportonderstel met elektronisch instelbare dempers, een M Sport remsysteem en een elektronisch M Sport differentieel op de achteras.

Op woensdag 19 september plant BMW de volledige onthulling van deze Z4 Roadster met alle details omtrent motorvarianten, technische innovaties en uitrusting, dit naar aanleiding van het Autosalon van Parijs begin oktober. In de lente van 2019 is de marktintroductie voorzien, perfect op tijd voor de zonnige zomer!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...