Productie Mercedes B-Klasse (2018) gestart!

Productie Mercedes B-Klasse (2018) gestart!Produceren maar!

Relatief kort na de presentatie op het Autosalon van Parijs gaat de nieuwe B-Klasse alreeds in productie in de fabriek van Rastatt (Duitsland). Daar weten de 6.500 werknemers de komende jaren ongetwijfeld wat te doen want ook de gloednieuwe A-Klasse rolt daar van de band, om vlotte leveringen te garanderen zullen er ook compacte Das Haus modellen gebouwd worden in Hongarije (Kecskemét), Finland (Uusikaupunki) en Mexico (Aguascalientes).

De derde generatie Mercedes B-Klasse pakt het op visueel vlak iets minder extreem aan als de technisch gelegateerde A-Klasse, binnenin neemt de praktische MPV wel de moderne rijhulpmiddelen, innovatief MBUX systeem en de vernieuwde interieurlayout over. De B-Klasse kan overweg met 455 liter bagage, dat kan er ook 1.540 liter worden met de (verschuifbare!) achterbank plat.

Motorisch zal de Mercedes B-Klasse vanaf begin volgend jaar leverbaar zijn met de B180 (136 pk) en B200 (163 pk) benzinemotoren, dieselrijders mogen kiezen tussen de B180d (116 pk), B200d (150 pk) en B220d (190 pk). Op de Belgische prijzen is het nog even wachten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...