Preview: Porsche Mission-E (2020)

Preview: Porsche Mission-E (2020)Porsche is bijna klaar met de Mission E, de allereerste zuiver elektrische (sport)wagen uit Zuffenhausen.

Op het Autosalon van Frankfurt kondigde Porsche in 2015 aan dat ze werk maken van een zuiver elektrische wagen die trouw blijft aan het DNA van het merk én tevens 500 km kan afleggen op één batterijlading. Tegen 2020 moet de Mission E in productievorm in de showrooms staan, Mark Webber kon intussen al even proeven van een testrit met een prototype.

Bij Porsche blijft het inzake elektrificatie momenteel beperkt tot een plug-in hybridevariant van de Cayenne SUV, Panamera luxeberline en Panamera Sport Turismo, over enkele jaren hebben we daar naast de Mission E ook een 911 mét hybridehulp bij.

De gepresenteerde Porsche Mission E Concept was een lange, brede én lage vierdeurscoupé die rekende op twee moderne en efficiënte elektromotoren. Samen sterk voor maar liefst 600 pk en goed voor een acceleratie naar 100 km/u in slechts 3,5 seconden! Of die prestatiecijfers overeind blijven moet de toekomst uitwijzen. De Tesla Model S heeft er – op termijn – alvast een waardige concurrent bij!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...