Autosalon van Frankfurt 2015 Live: Overzicht deel 7

Autosalon van Frankfurt 2015 Live: Overzicht deel 7Bekijk hier deel 7 van onze verslaggeving omtrent het Autosalon van Frankfurt met Porsche, Volkswagen, Jaguar, Peugeot en Citroën!

Bij Porsche vinden we een facelift van de iconische 911 die een stuk verder gaat dan wat we van de Duitsers uit Zuffenhausen gewoon zijn. De 3.4-liter en 3.8-liter flat six uit de Carrara modellen maakt namelijk plaats – samen met een licht aangepaste styling – voor een turbogeblazen 3.0-liter zescilinder met 370 pk / 450 Nm of 420 pk / 500 Nm! De rest van het gamma, de Macan, Cayenne, Panamera, Cayman, Boxster en de 919 Hybrid Le Mans racer zijn ook van de partij in het maagdelijk wit, grote verrassing is anderzijds wel de Mission E Concept dat een voorbode is voor een elektrische sportwagen van Porsche. Met 600 pk en een rijbereik van 500 km richt deze zuinige sportcoupé zijn pijlen op de Tesla Model S, de komende jaren moet duidelijk worden of deze Porsche het daglicht zal zien.

Bij concerngenoot Volkswagen vieren ze naast de 40ste verjaardag van de Golf GTI – met de 265 pk sterke Clubsport – de blijde intrede van de nieuwe Tiguan. Deze populaire crossover/SUV krijgt een aangename make-over aan de buitenzijde terwijl we binnenin verwend worden met een kwalitatieve afwerking en dito materialen, qua motoren is er naast zuinige diesels en krachtige benzinemotoren ook ruimte voor een Tiguan GTE versie (218 pk). Echt zonnig nazomeren kan je het nu niet meer noemen maar toch schenkt Volkswagen de Golf Cabrio nog een laatste facelift alvorens ze een nieuwe versie lanceren, voor de sportieve mama’s en papa’s is er bovendien ook een R Line uitvoering van de praktische Golf Sportsvan!

Na een eindeloos lange teasercampagne trekt Jaguar eindelijk het doek van de F-Pace SUV op het Autosalon van Frankfurt. Met een F-type geïnspireerde styling – en naamgeving – raakt hij alvast de juiste snaar, ook qua rijgedrag en performance werden er kosten noch moeite gespaard. Dieselrijders moeten momenteel tevreden zijn met een 2.0-liter (180 pk) of 3.0-liter (300 pk), benzinerijders hebben meer de keuze uit een 2.0-liter (240 pk) of 3.0-liter (340 pk of 380 pk) met de gekende uitrustingsniveau’s Pure, Prestige, Portfolio, R-Sport, S en een First Edition die een hommage is aan de C-X17 Concept. De Jaguar F-Pace zal verkrijgbaar zijn in België vanaf mei 2016 en is te koop vanaf €43.050!

Bij Peugeot tiert de sportiviteit welig met de 308 GTi als meest tastbare wapenfeit. Deze Franse hot hatch haalt 250 pk – of zelfs 270 pk – uit zijn 1.6-liter turbobenzinemotor, in 6,2 seconden zit je al aan het eerste honderdtal. Zoek je het liever hogerop, dan is er ook een 308 Racing Cup waarbij je jezelf mag gaan bewijzen op het circuit. De Peugeot Fractal Concept eist dan weer de aandacht op met zijn agressieve lijnen en futuristisch uiterlijk, in de toekomst zou dit zich kunnen vertalen in een potentiële coupé/cabriolet met een elektrische aandrijving.

De landgenoten van Citroën krijgen maar niet genoeg van hun Cactus en presteren in Frankfurt maar liefst twee exotische varianten. In de rode hoek hebben we de Aircross terwijl de blauwe Cactus M alvast de publieksprijs weet te scoren met zijn Méhari vibes. Iets minder exotische is de beperkte facelift voor de compacte Citroën C1 die nieuwe kleuren, veiligheidssystemen en interieurbekledingen krijgt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...