Officieel: Porsche Cayenne E-Hybrid (2018)

Officieel: Porsche Cayenne E-Hybrid (2018)Ook de nieuwe Porsche Cayenne krijgt een groene plug-in hybrideversie met 340 pk + 136 elektrische pk’s!

Geheel volgens de logica volgt er na de nieuwe generatie Porsche Cayenne en knotsgekke Cayenne Turbo opnieuw een milieuvriendelijke(re) E-Hybrid stekkervariant. Deze is maar liefst 40% krachtiger dan zijn voorganger en geniet van een gecombineerd vermogen van 462 pk en 700 Nm dankzij de innige samenwerking tussen een 3.0-liter V6 benzinemotor en een krachtiger (14,1 kWh) elektromotor. Opmerkelijk genoeg een andere combinatie dan de vernieuwde Panamera E-Hybrid met zijn 2.9-liter V6 benzinemotor!

Een 0-1000 sprintje trekken aan het stoplicht doet deze Cayenne E-Hybrid in 5 seconden en zo kan je ecologisch dooraccelereren tot 253 km/u zonder aan het sleepvermogen van meer dan 2.000 kg raken.

Visuele verschijnen zijn er op de gifgroene logo’s, remklauwen en laadklep vooraan niet, binnenin geniet van je van evenveel luxe en weelde dan de andere Cayenne’s. Via een extra menu in het infotainmentsysteem zie je de energiestroom in realtime, iets wat je vanop afstand ook kan mee volgen via je smartphone!

In optimale omstandigheden kan je de batterij van je Porsche Cayenne E-Hybrid in ongeveer 2,3 uur opladen. Met een regulier 230V stopcontact reken je best het dubbele maar daarna kan je wel in alle rust genieten van een zuiver elektrisch rijbereik van 44 km en een CO2 uitstoot van 72 g/km. Cijfermateriaal waar menig boekhouder enthousiast van zal worden.

De nieuwe Cayenne E-Hybrid kan onmiddellijk worden besteld vanaf het moment je er 93.024,80 euro (inclusief btw) voor over hebt. De Europese marktintroductie volgt eind juni 2018.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...